Cate calorii contin bauturile de Sarbatori

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 10:43
4009 citiri
Cate calorii contin bauturile de Sarbatori
Foto: coated.com

Masa de Sarbatori este bogata in calorii, grasimi si zahar, iar toate acestea inseamna de fapt kilograme in plus pentru noul an. Pentru a evita toate neplacerile, calculeaza caloriile fiecarui aliment consumat, pentru ca suma lor sa nu depaseasca necesarul zilnic.

Nu numai alimentele consumate sunt bogate in calorii ci si bauturile consumate la masa de Craciun sau in noaptea Revelionului. Mayoclinic.com ofera o lista a caloriilor continute de cele mai frecvente bauturi consumate de Sarbatori.

Nicio masa de Sarbatori nu este completa fara un pahar de vin. La fel se intampla si in nopatea de trecere dintre ani, care este incompleta fara un pahar de sampanie, lichior sau un cocktail.

Pentru ca toate aceste bauturi si alimente sa nu iti creeze neplaceri in noul an, atunci cand te vei aseza pe cantar, nu uita sa faci miscare multa in vacanta de iarna.

Bauturile non-alcoolice contin noua calorii (pentru 140 de ml). Vinul spumant insa contine 72 de calorii, pentru aceeasi cantitate. Sampania nelipsita de Revelion are si ea 96 de calorii, pentru 120 de ml.

Cocktailul obtinut din alcool, cedru si menta are 117 calorii pentru 250 de ml. Vinul alb are 121 de calorii pentru 150 de ml, iar cel rosu are 125 de calorii pentru aceeasi cantitate.

Un pahar de suc acidulat de portocale contine 152 de calorii, in timp ce un pahar de lichior contine 186 de calorii. Cana de cacao cu lapte din dimineata Craciunului contine 190 de calorii.

Daca optezi pentru 90 de ml de martini, trebuie sa stii ca tocmai ai consumat 190 de calorii. Iar daca romul este preferatul tau, o cana contine 300 de calorii.

Indiferent de bautura si mancarea consumate in timpul Sarbatorilor de iarna, poti evita depunerea kilogramelor in plus cu o joaca in zapada, alergatul de dimineata sau dansul din noaptea de Revelion. Vei avea mai multa energie, vei fi mai tonic, iar caloriile nu iti vor da batai de cap.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#bauturi calorii, #masa Sarbatori calorii, #continut caloric Revelion , #grasimi