Ce sa mananci primavara ca sa fii in forma

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 08:12
3857 citiri
Ce sa mananci primavara ca sa fii in forma
Foto: care2.com

Primavara este anotimpul perfect pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a regimului de miscare. Poti profita din plin de fructele si legumele de sezon, de temperaturile ridicate propice unui regim de miscare regulat, iar toate acestea iti vor reda echilibrul de care ai nevoie dupa o iarna grea in care ai consumat multe grasimi si ai adoptat un stil de viata sedentar.

Potrivit specialistilor americani, primavara este anotimpul care are cel mai puternic impact asupra psihicului pentru ca natura se trezeste la viata. Nu trebuie decat sa faci cele mai potrivite alegeri pentru dieta ta alimentara si de miscare, pentru a fi energic si plin de viata in fiecare zi, informeaza care2.com.

Dar, primavara este si sezonul racelilor sau al alergiilor pentru ca organismul este lipsit de mineralele si vitaminele de care are nevoie pentru a face fata schimbarilor de temperatura. Tocmai de aceea iti vei adapta dieta pentru ca nici o schimbare sa nu te ia prin surprindere sau vreo raceala sa te tina la pat pentru un timp indelungat.

Persoanele sedentare si care nu si-au controlat atent dieta in timpul iernii resimt primavara prin nasul infundat, greutatile in respiratie, oboseala accentuata si melancolia prelungita.

Pentru a evita toate aceste neplaceri, poti adauga in dieta ta plante si alimente cu rol energizant si poti incepe cu piperul si ghimbirul, consumate la orice masa, pe tot parcursul zilei.

Mai mult, este sezonul perfect pentru cura ta de detoxifiere. Deci poti renunta la carnea grea pentru a o inlocui cu morcov, mazare, broccoli, varza, in general legumele verzi, cele mai importante pentru o cura de detoxifiere.

Este foarte important sa profiti de temperatura de afara pentru a petrece cat mai mult timp in aer liber. Poti incepe cu plimbarile sau alergarile matinale, vei continua cu sportul practicat dupa amiaza si poti incheia ziua cu plimbarea de seara cu bicicleta, pe role sau chiar pe jos, relaxandu-te si bucurandu-te de vremea frumoasa.

Specialistii americani sunt de parere ca adaptarea dietei in functie de sezon semnifica de fapt sa renunti la toate alimentele pe care le-ai consumat in aceasta iarna, in favoarea celor de sezon, bogate in minerale si vitamine. Perele, merele, portocalele, ridichile, salatele, ceapa si usturoiul verde, varza, spanacul, asparagusul sunt doar cateva dintre alimentele care nu vor lipsi de pe lista cumparaturilor tale saptamanale.

Toate aceste alimente nu numai ca sunt bogate in vitamine, dar au si proprietati astringente si antivirale si te feresc de racelile si alergiile sezoniere. Bauturile digestive sunt si ele necesare pentru completarea dietei tale. Ceaiurile sunt cele mai potrivite alegeri in acest sens si poti opta pentru ceai verde, de menta sau coriandru.

Iaurtul poate fi desertul ideal pentru tine, mai ales daca urmezi cura de detoxifiere. Il poti consuma seara, ca o ultima masa a zilei si poti alege chiar aromele de fructe pentru iaurtul tau delicios.

Tentatiile primaverii sunt mari, iar adoptarea dietei de vara este una dintre ele. Astfel, alimentele si produsele specifice verii vor fi uitate o perioada pentru ca ele pot avea repercursiuni asupra intregii tale stari de sanatate.

Inghetata, mancarurile sarate sau foarte dulci, bauturile reci si acidulate sunt doar cateva dintre obiceiurile alimentare care vor fi lasate deoparte pana cand temperaturile de afara vor fi mai ridcate si nu vor exista variatii care sa creasca riscul imbolnavirilor.

Mierea nu iti va lipsi din casa pentru ca este remediul perfect pentru virozele, durerile de gat si imbolnavirile de sezon. Mai mult, o lingura de miere pe stomacul gol, dimineata, stimuleaza apetitul si favorizeaza digestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#dieta primavara, #alimentatie sanatoasa primavara, #cura detoxifiere primavara , #grasimi