Nucile iti tin inima sanatoasa si te ajuta sa-ti pastrezi greutatea

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 18:38
5481 citiri
Nucile iti tin inima sanatoasa si te ajuta sa-ti pastrezi greutatea

Dupa ani intregi in care au fost ocolite, din cauza grasimilor, nucile si-au gasit in sfarsit locul meritat in topul alimentelor benefice, devenind un fel de eroine ale nutritiei.

Aproape ca nu trece luna fara ca un nou studiu sa nu confirme beneficiile nucilor asupra sanatatii, de la reducerea riscului de boli de inima sau Alzheimer si pana la cancer, relateaza EatingWell.com.

Cele mai multe studii s-au concentrat asupra beneficiilor nucilor asupra inimii. Cel mai recent, o cercetare realizata pe un lot de 21.000 de medici barbati, timp de 17 ani, a aratat ca cei care au declarat ca mananca de doua sau mai multe ori pe saptamana 30 de grame de nuci au un risc mai mic sa moara pe neasteptate din cauza unei afectiuni a inimii.

O alta cercetare, realizata pe pe 86.000 de asistente, a aratat ca riscul de stop cardiac scade cu o treime in cazul celor care consuma regulat nuci.

Grasimile benefice

In mod ironic, beneficiile vin chiar din grasimile continute din plin de nuci, in general monosaturate, care au ca efect scaderea colesterolului. Efectele sunt si mai puternice datorita fibrelelor, Vitaminei E, magneziului si acidului folic care se gasesc si ele in nuci, ajungand sa protejeze chiar si de cancer si de bolile cardiovasculare.

Majoritatea nutritionistilor sunt de acord ca o cantitate moderata de nuci zilnic sau de cinci ori pe saptamana este benefica, mai ales daca asa sunt inlocuite alte alimente grase. O mana de nuci este de preferat uneia de chipsuri, cele dintai neafectand greutatea. Explicatia este aceea ca contin fibre si nu toate grasimile sunt absorbite de organism.

Cate 10 nuci, de 5 ori pe saptamana

Arahidele sunt cele mai bogate in proteine si folati, fiind urmate indeaproape de migdale, cu un continut important de Vitamina E, un bun antioxidant, in timp ce nucile abunda in acid linoleic, care ajuta la scaderea colesterolului.

Un studiu guvernamental recent realizat in SUA a mai aratat ca persoanele care mananca nuci au o dieta mai echilibrata in general si doar o mica parte din totalul caloriilor zilnice provin din grasimi. Totul sta, se pare, in moderatie, o mana de nuci fiind suficienta. Cei care numara, ar trebui sa se opreasca, in cazul migdalelor la 30, iar in cazul nucilor la 10 nuci.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#beneficii nuci, #nuci grasimi monosaturate, #nuci silueta, #nuci inima , #grasimi