Omega 3, surse si beneficii

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 21:27
9307 citiri
Omega 3, surse si beneficii

Omega 3, despre care, poate, adesea ai citit ori auzit la televizor, este "o grasime buna", cu nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra si pe care medicii ne sfatuiesc sa o consumam in fiecare zi, chiar daca tinem cura de slabire ori ne temem pentru talia noastra.

Pentru ca acest tip de acid, numit Omega 3, nu poate fi produs de organismul uman, este sintetizat din alimentele pe care le consumam iar sursele sunt numeroase si cunoscute: pestele si plantele.

In ceea ce priveste pestele, fiecare e liber sa si-l aleaga in functie de preferinte: ton, pastrav, somon, macrou, sardine, dar e bine de stiut mediul de unde a fost adus, deoarece poluarea poate afecta apa in care creste si implicit calitatea carnii pe care o consumam. O poluare cu mercur a apei in care sunt crescuti pestii, sporeste riscul ca aceasta substanta sa ajunga, prin consumul de peste, si in organismul uman.

Cat despre plantele pe care putem sa le consumam pentru a avea un aport de Omega 3 necesar organismului nostru sunt, de asemenea, bine cunoscute si intotdeauna la indemana: fasole, soia, seminte de in, nuci, alge, seminte de bostan si uleiurile vegetale, cele mai cunoscute si recomandate fiind uleiul de masline si cel de rapita.

Trebuie de stiut, de la bun inceput, ca acest tip de grasime, Omega 3, nu ingrasa iar beneficiile pentru sanatate ale consumului de alimente din care organismul il sintetizeaza, sunt diverse si nenumarate.

Astfel, un consum constant de alimente care contin Omega 3 ajuta vasele de sange sa-si pastreze elasticitatea, impiedicand astfel, aparitia bolilor cardiace. De asemenea, ajuta si in cazurile de circulatie deficitara a sangelui si acest lucru este deosebit de important deoarece in ultima perioada de timp a crescut numarul persoanelor decedate in urma unor probleme cadiovasculare.

Deoarece are efecte benefice si asupra circulatiei sangelui, consumul de alimente din care organismul sintetizeaza acest acid ajuta si persoanelor care sufera de boli de coagulare.

Lipsa acidului Omega 3 din organism afecteaza pielea care poate deveni uscata si lipsita de stralucire. Omega 3 intareste sistemul imunitar si scade riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

"Grasimile bune", cunoscute sub denumirea de Omega 3, si-au dovedit eficienta si in caz de depresie, astm, inflamatii de orice tip, boli de piele, diabet.

O alimentatie sanatoasa, echilibrata, disciplinata, te poate scuti de multe boli. Sigur ca producatorii de medicamente au scos pe piata suplimente de Omega 3. In afara de faptul ca sunt foarte scumpe, acest produs de sinteza poate avea efecte secundare de neimaginat si fii convins ca niciodata nu va putea inlocui alimentele din care se aprovizioneaza organismul.

Sa avem sanatate!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#grasimi bune grasimi rele, #uleiul de masline, #ulei de peste grasimi bune, #beneficiile consumului de peste , #grasimi