Semne ale menopauzei

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 08:01
16667 citiri
Semne ale menopauzei
Everydayhealth

Pentru unele femei menopauza provoaca doar lipsa fertilitatii; pentru cele mai multe insa, aceasta determina diverse simptome neplacute, cum ar fi bufeuri, insomnii, marirea stratului de grasime de pe abdomen, etc. Aceasta apare in jurul varstei de 51 de ani, dar se poate instala si mai devreme si mai tarziu.

Daca recunosti cat mai din timp simptomele le poti atenua mergand la un ginecolog care iti va putea da diverse tratamente.

Iata cateva informatii, evidentiate de everydayhealth.com, care te vor ajuta sa stii mai multe despre simptomele menopauzei, mai ales ca acestea nu sunt aceleasi la toate femeile. Ele variaza chiar si la aceeasi persoana in timp si pot avea si alte cauze.

1. Menstruatii neregulate

Menopauza implica lipsa menstruatiilor pentru cel putin un an, astfel ca un semn ca aceasta se apropie il reprezinta menstruatiile neregulate. In unele cazuri poate fi insa vorba si de alte cauze ale schimbarilor aparute in ciclul menstrual, cum ar fi efecte adverse ale unor medicamente, infectii, stres accentuat, modificari semnificative de greutate.

2. Bufeuri

Dintr-o data simti ca iti este foarte cald si poate chiar te aprinzi la fata, iar noaptea transpiri fara motiv. Un astfel de val de caldura dureaza doar cateva minute, dupa care iti revii. Aceste senzatii sunt un semn de menopauza, insa uneori si medicamentele care provoaca schimbari hormonale pot fi o cauza a acestor bufeuri.

3. Crestere in greutate

Faptul ca ai inceput sa ai mai multa grasime mai ales in zona abdomenului este un simptom destul de frecvent al menopauzei. Ca si celelalte insa, acesta poate avea si alte cauze cum ar fi o alimentatie mai bogata in calorii, lipsa activitatii fizice sau probleme ale glandei tiroide.

4. Tulburari de somn

Daca ai inceput sa adormi greu, sa te trezesti in toiul noptii din senin sau sa te trezesti mai devreme dimineata este posibil sa te apropii de menopauza. Acesta poate fi unul dintre cele mai grele simptome deoarece afecteaza dispozitia din timpul zilei. Ia totusi in considerare si alte cauze ale tulburarilor de somn, cum ar fi stresul.

5. Oscilatii frecvente ale starii de spirit

Schimbarile dese ale starii de spirit (acum esti vesela iar in cateva minute incepi sa plangi aproape fara motiv sau te enervezi foarte usor), irascibilitatea sau doar lipsa entuziasmului pentru mult timp reprezinta simptome de care se plang multe femei la care a inceput procesul de instalare a menopauzei. De asemenea, si depresia este un semn deoarece menopauza provoaca modificari hormonale semnificative. Toate acestea pot fi insa cauzate si de oboseala accentuata, stres, durere cronica.

6. Scaderea libidoului

Micsorarea nivelului de estrogen care vine odata cu menopauza poate duce la scaderea libidoului si chiar la aparitia unor senzatii de uscaciune la nivelul vaginului.

Insa diminuarea interesului pentru sex se poate intampla si in cazul in care exista neintelegeri intre tine si partener sau ca urmare a unor tratamente medicamentoase ori a stresului si oboselii.

7. Tulburari de concentrare

Anumite schimbari la nivelul functiilor cognitive, cum ar fi faptul ca uiti mai des cate ceva sau ca te concentrezi mai greu atunci cand este nevoie, pot fi un semn de menopauza. Insa si depresia sau un somn insuficient pot fi cauze ale acestor simptome.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#semne menopauza, #simptome menopauza , #grasimi