Cea mai eficienta dieta: pierderi in greutate contra cost

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 21:39
2754 citiri
Cea mai eficienta dieta: pierderi in greutate contra cost
Foto: Weightlosssupplements101.com

Pierderea in greutate este mult mai eficienta daca se face contra cost. Astfel, oamenii platiti sa slabeasca vor reusi sa piarda kilogramele in plus, pe care le-ar pierde foarte greu daca nu ar primi bani pentru acest lucru.

Sistemul de recompensare este atat de efecient in acest caz, incat unii psihologi cred ca metoda ar trebui folosita in cazul persoanelor care sufera de obezitate, informeaza Reuters.

Profesorul Kevin Volpp, de la Universitatea Pennsylvania, a explicat ca sistemul recompensei ar putea fi incercat pentru ca multe persoane care sufera de obezitate nu sunt suficient de motivate pentru a renunta la anumite placeri.

"Trebuie sa ne gandim la un sistem prin care sa recompensam aceste persoane pentru efortul lor de a slabi. Iar daca recompensa financiara functioneaza, ea trebuie incercata", a spus Volpp.

Persoanele care au participat la studiul realizat de specialistii Universitatii din Pennsylvania au trebuit sa economiseasca in fiecare zi de dieta o suma modica de bani. In cazul in care renuntau la dieta, ei pierdeau suma respectiva.

Daca reuseau sa tina dieta, ei isi recuperau banii si aveau si un extra bonus pentru efortul lor. Recompensa financiara i-a motivat pentru indeplinirea obiectivelor stabilite la inceputul studiului.

Specialistii sunt de parere ca cercetarile in acest sens trebuie continuate pentru a putea vedea daca pierderile in greutate sunt durabile. Ei se tem ca dieta ar putea fi eficienta doar daca este conditionata de recompensa financiara.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
#dieta, #contra cost, #slabire, #greutate , #greutate