Invata sa iti tii in frau pofta de mancare

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 07:08
9946 citiri
Invata sa iti tii in frau pofta de mancare

Pentru a pierde in greutate nu este necesar doar sa alegi alimente sanatoase si sa faci exercitii fizice, ci este nevoie si sa iti tii pofta de mancare sub control.

Daca esti abia la inceputul unei diete si inca nu te-ai obisnuit sa iti "educi" stomacul, atunci trebuie sa tii cont de cateva dintre sfaturile date de Regimes Maigrir.

1. Mananca regulat

Asigura-te ca mananci la fiecare 3 sau 4 ore, astfel incat valoarea zaharului din sange sa nu scada si sa se produca senzatia de foame. Daca sari peste mese sau nu mananci suficient, atunci nu ai nicio sansa sa iti alungi senzatia de foame si cazi prada cutiilor cu prajituri sau chipsuri.

Mai mult, crearea acestui deficit masiv in calorii in timpul zilei va duce la un supraconsum la masa de seara. Deci nu uita ca trebuie sa mananci in mod regulat si intotdeauna sa mananci inainte sa ti se faca foarte foame.

2. Renunta la micile gustari

Daca vezi o bucata de ciocolata nu te gandi imediat ca trebuie sa o mananci. Gandurile iti afecteaza starea si s-ar putea imediat sa ti se faca foame.

Mananca doar daca simti cu adevarat nevoie si nu mai "ciuguli" din tot ceea ce ai la indemana.

3. Mananca alimente bogate in fibre

Alimentele bogate in fibre dau mai repede senzatia de satietate si vei consuma mai putine calorii. Legumele, fructele si cerealele integrale au un continut ridicat de apa si de fibre alimentare.

Acorda mai multa atentie produselor alimentare care contin fibre si care iti vor tine apetitul sub control. Este recomandat sa mananci cel putin 25 de grame de fibre pe zi.

4. Redu cantitatea de alimente

Renunta la mesele extrem de bogate, care iti dau senzatia de stomac supraincarcat si consuma alimente ceva mai usoare. Acest lucru trebuie facut mai ales la cina, caci la orele serii digestia are loc mult mai lent si nu doar ca vei consuma multe calorii, dar vei simti si o stare de discomfort.

5. Combina nutrientii

Ai grija ca fiecare masa sa contina necesarul de proteine, glucide si grasimi. Daca mananci alimente care au aceasta combinatie, poti prelungi starea de satietate si nu ti se va face foame din nou atat de repede.

De exemplu, nu mananca o salata simpla, care nu iti ofera necesarul de proteine pentru ca ti se va face foame din nou mult mai repede. La salata poti adauga cateva bucati de carne de pui.

Nu manca niciodata un mar gol pentru ca ti se va face foame imediat, ci combina-l cu un biscuit de secara crocant.

6. Mizeaza pe micul dejun

Mananca la micul dejun alimente bogate in proteine, care te vor ajuta sa ti se faca mai greu foame. Studiile au aratat ca proteinele pot suprima un hormon care provoaca pofta de mancare.

O cantitate mica de proteine (10 grame) este tot ce trebuie. Poti obtine aceasta cantitate mancand iaurt, branza sau unt la micul dejun.

7. Fa miscare

Cercetatorii au demonstrat ca starea de foame este data inclusiv de lipsa unei activitati fizice corespunzatoare. Persoanele sedentare au nevoie de compensarea energiei prin alimentatie comparativ cu cei care fac miscare in mod regulat.

Daca vei face cel putin 4 ore de exercitii fizice pe saptamana, atunci vei crea necesarul de energie incat sa nu mai simti nevoia sa "rontai" mereu cate ceva.

8. Dormi suficient

Date recente arata ca femeile care nu dorm mai mult de 5 ore pe noapte ar putea avea cu pana la 15 kilograme mai mult decat cele care dorm 7 sau 8 ore pe noapte.

Cand femeile sunt private de somn, le creste pofta de mancare foarte mult, la fel ca si dorinta de dulciuri. Privarea de somn afecteaza productia de leptina, un hormon care suprima pofta de mancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#pofta mancare, #tine in frau pofta, #mancare ponderata , #greutate
Comentarii
Poza ANGELICA TABACARU
ANGELICA TABACARU
rank 5
USOR DE SPUS...GREU DE INDEPLINIT!!