3 siropuri naturale pentru a scapa de tuse

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 09:41
23378 citiri
3 siropuri naturale pentru a scapa de tuse

Iarna aduce cu sine fel de fel de tulpini de raceala care iti afecteaza organismul, una dintre cele mai sensibile si afectate zone fiind gatul. Acesta se inroseste, devine dureros, dupa care apare o tuse care pare ca nu mai trece.

Ea te chinuie zi si noapte, nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie si iti produce un disconfort fizic ingrozitor. Dupa cum arata studiile de la Colegiul de Medicina din Toronto, multe dintre siropurile gasite la farmacie lasa de dorit, putand avea efecte negative.

Mai bine este sa incerci metode naturale, simplu de pus in practica si care nu necesita ingrediente complicate. Iata cateva retete simple de sirop de tuse facut in casa Best Health Mag:

Miere, ceapa si usturoi

Combina o jumatate de cana de miere si jumatate de apa, adauga o ceapa maruntita si un catel de usturoi stors. Mai pune si cateva picaturi de salvie, cimbru si oregano si lasa peste noapte la temperatura camerei, dupa care pastreaza tot acest amestec in frigider.

Mierea, ceapa si usturoiul sunt toate elemente antimicrobiene, ceapa avand si substante emoliente, care relaxeaza gatul si reduc tusea. Si ierburile adaugate au actiune antimicrobiana.

Daca te deranjeaza prea mult gatul pentru a mai astepta o noapte, amesteca bine compozitia pentru 10 minute, dupa care poti lua cate o lungurita atunci cand simti nevoia.

Ulei de ricin

Incepe cu o jumatate de cana de ulei de ricin de cea mai buna calitate, presat la rece. Adauga 1-2 catei de usturoi presati, putin ghimbir tocat, 3-4 picaturi de ulei de eucalipt si jumatate de lingurita de pudra de ardei iute.

Maseaza zona gatului cu aceasta pasta. Ea iti va stimula circulatia si sistemul imunitar, dar iti va si incalzi zona respectiva, diluand mucusul din interiorul gatului. Usturoiul si eucaliptul au propritetati antimicrobiene.

Aplica aceasta pasta seara si stai culcat in pat, avand grija sa nu iti murdaresti hainele, caci amestecul este destul de greu de scos de pe tesaturi.

Sirop de hrean

Adauga un varf de cutit de hrean razuit la un sfert de cana de miere, amesteca si lasa sa se odihneasca pret de cateva ore. Dupa cum explica specialistul Jean-Jacques Dugoua, hreanul va favoriza transpiratia si va potoli tusea si febra. In plus, el stimuleaza si digestia si apetitul, astfel incat organismul sa aiba putere sa lupte cu boala.

Ai grija sa folosesti cantitati mici, caci prea mult iti va supara stomacul. Mai mult decat atat, nu folosi ulei esential pentru prepararea siropului, ci hreanul ca atare, caci uleiul este mult mai puternic si risti sa produsul rezultat sa fie prea dur.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tuse remedii naturale, #tuse sirop natural, #tuse surop ceapa usturoi, #tuse tratament naturist , #gripa