4 cai de a preveni gripa

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 14:47
2846 citiri
4 cai de a preveni gripa

Indiferent daca ai sau nu de gand sa-ti faci vaccinul antigripal, tine cont de cateva sfaturi pentru a nu trece prin chinurile unei raceli.

Mergand pe ideea ca intotdeauna e mai bine sa previi decat sa vindeci, Health.com iti prezinta 4 modalitati de a te feri de gripa si alte infectii.

Spala-te iar si iar Mainile tale au nevoie de atentie. Nimic spectaculos, apa si sapun, si miscari viguroase, timp de 15 - 20 de secunde.

Evita aglomeratia Nu e vreme de stat la cozi si nici de preumblari fara tinta prin magazine. Cum virusurile se iau socializand, fa-ti cumparaturile online si acopera-ti fata in cazul in care cineva stranuta in imediata ta vecinatate.

Hidrateaza-te Membranele din nasul si gatul tau inmagazineaza virusurile pe care le elimina prin mucus. Asa ca hidrateaza-te in mod corespunzator, pentru ca aceste membrane sa ramana niste luptatoare. Evita umidificatoarele, ele nu fac decat sa imprastie germenii.

Ia vitamine Poate ca Vitamina C nu lupta cu raceala, dar cativa experti tot o recomanda pentru a te tine sanatos in sezonul gripelor. Cat despre Vitamina D si selenium, s-a demonstrat ca previn raceala.

Consuma in sezonul rece suc de portocale si iaurt. Cel dintai abunda in suc de portocale, iar pentru seleniu consuma nuci.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#prevenire gripa, #raceala prevenire, #gripa sezon alimente, #vitamine gripa , #gripa