5 metode neconventionale de prevenire si tratare a racelii

Duminica, 20 Martie 2011, ora 13:02
4626 citiri
5 metode neconventionale de prevenire si tratare a racelii

Cu anotimpul rece care pare sa nu se mai termine si cu atata lume care stranuta in jurul nostru este cam greu sa tinem gripa deoparte cu metodele obisnuite, precum spalatul pe maini sau vaccinarea.

Asa ca va oferim cateva metode inedite de a mai modera efectele pe care gripa le are asupra noastra. ABC News ne sfatuieste ca lucruri precum o viata sexuala activa sau ascultatul unei muzici bune ne pot creste considerabil sistemul imunitar. Dar mai sunt alte cateva metode:

Sufla nasul delicat

Atunci cand simtim nasul infundat, instinctul ne indeamna sa il curatam, dar trebuie sa avem grija sa nu fortam prea tare, caci altfel putem cauza probleme; mucus ce contine microbi poate fi impins mai adanc in cavitatea nazala.

Pentru a testa aceasta teorie, cercetatori de la Universitatea din Virginia au realizat un studiu folosind tomografii si alte masuratori in timp ce subiectii tuseau, stranutau si isi suflau nasul. A reiesit ca stranutatul si tusea nu aveau efecte negative, dar suflatul nasului exercita o presiune destul de mare, care intr-adevar poate propulsa microbii mai adanc in sinusuri.

Doctorul Bill Schaffner, de la Universitatea Vanderbilt, ne sfatuieste doar sa stergem foarte usor nasul, iar daca acest lucru este facut intr-un loc cu o umiditate mai ridicata, precum in timpul dusului, este cu atat mai bine. Daca vrei un nas desfundat, foloseste solutii nazale speciale.

Asculta melodiile preferate

Nu este foarte vizibila legatuta dintre muzica si calmarea racelii, dar studiile arata ca ascultatul a 30 minute din muzica preferata produce proteine si anticorpi ce ajuta sistemul imunitar destul de mult.

Sistemul imunitar este imbunatatit si prin cantat, acest lucru reiesind in urma unui studiu in care au fost monitorizati mai multi cantareti, observandu-se ca nivelul imunoglobinei A era mai mare dupa cateva ore de cantat.

Vitamina D: buna pentru structura osoasa

Desi vitamina C este cea mai cunoscuta ca marind imunitatea, nu exista dovezi ce o coreleaza direct cu un ajutor de nadejde in caz de gripa. In schimb, vitamina D se pare ca are si acest rol, pe langa acela de a intari oasele.

In arhivele din 2009 ale Medicinei Interne apare faptul ca vitamina D scade cu 40% riscul imbolnavirii. Iar la cei bolnavi de astm, aceasta scade posibilitatea aparitiei unei infectii respiratorii.

O mica harjoneala sau un masaj ajuta mai multe decat ai crede

Un studiu de la Universitatea Wilkes arata ca persoanele care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana au un nivel mult mai ridicat al imunoglobinei A, in timp ce persoanele inactive din punct de vedere sexual aveau un nivel mult mai scazut de proteine in organism.

Cercetatorii au descoperit ca cei care faceau sex de 3-4 ori pe saptamana nu prezentau aceleasi imbunatatiri ale imunitatii, dar totusi scadeau posibilitatea de a raci cu 30%.

Desi masajul se face de obicei cand ne simtim spatele sau gatul intepenite, se pare ca ne poate ajuta si cand simtim ca ne prinde gripa. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Miami. Masajul creste activitatea celulelor ce omoara factorii patogeni si scade cantitatea de cortisol (hormonul stresului) din sange.

Nu uita totusi nici de metodele traditionale

Oricat de bune ar fi sfaturile de mai sus, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de spalatul mainilor si vaccinare. Cele mai multe raceli au drept cauza virusurile luate pe maini din diverse locuri. Asa ca niciodata nu ne putem spala prea mult pe maini. Desi vine primavara, este inca un sezon de gripa, asa ca nici acum nu ar fi prea tarziu sa ne vaccinam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raceala, #tratare raceala, #remedii raceala, #ameliorare gripa natural , #gripa