Alimente care te ajuta sa tii raceala la distanta

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 21:05
3244 citiri
Alimente care te ajuta sa tii raceala la distanta

Raceala da tarcoale tuturor zilele acestea si nu iarta pe nimeni. Din ce in ce mai multa lume se plange de dureri de gat, cap si stari de ameteala care parca nu mai trec.

Desi nu poti face mare lucru pentru a te asigura ca nu te vei imbolnavi, exista cateva modalitati prin care iti poti ajuta corpul sa devina mai puternic, astfel incat sa se apere mai bine de virusuri. Iata cateva exemple, conform Best Health Mag:

Dovleacul

La fel ca alte legume portocalii, precum cartofii dulci sau morcovii, dovleacul abunda in beta-caroten, un antioxidant puternic. Acesta ajuta la intarirea sistemului imunitar, facand celulele mai rezistente.

Daca iti este greu sa gatesti singura dovleacul, il poti cumpara la conserva. De asemenea, consuma cat de des poti pe timpul iernii portocale.

Kiwi

Un kiwi iti ofera mai mult decat necesarul zilnic de vitamina C, depasind portocala din acest punct de vedere. Si ardeii iuti sunt bogati in vitamina C, la fel ca broccoli sau conopida.

Proteine slabe

Carnea de pui si fasolea sunt asociate cu o imunitate mai buna. Ambele au proteine, zinc si fier, elemente foarte importante pentru sanatate.

Indeparteaza pielea de pe carnea de pui, la fel cum este bine sa faci si cu restul bucatilor de grasime.

Iaurt si kefir

Cercetatorii sugereaza faptul ca bauturile si mancarea care contin probiotice pot trata diverse probleme de sanatate, dar ele cresc si rezistenta sistemului imunitar. In unele alimente aceste bacterii bune nu rezista in urma procesarii, asa ca citeste bine etichetele. Iaurtul si kefirul sunt 2 alimente foarte bune din acest punct de vedere.

Laptele

In timpul lunilor de iarna, majoritatea persoanelor nu primesc suficienta vitamina D, din cauza lipsei expunerii la soare. Aceasta este importanta pentru piele, insa lipsa ei predispune si la raceli. Mananca lapte, oua, ton si somon, pentru a-ti face stocul de vitamina D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raceala prevenire, #raceala sfaturi, #raceala sezon alimente, #raceala protectie, #intarire sistem imunitar , #gripa