Ceapa si usturoiul te ajuta sa treci cu bine peste iarna

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 10:43
9069 citiri
Ceapa si usturoiul te ajuta sa treci cu bine peste iarna

E frig, e ger cumplit si simti ca ai nevoie de niste stimulente care sa te ajute sa treci mai usor peste aceasta perioada cumplita. N-ai nevoie de medicamente si nici de bauturi alcoolice sau energizante. Ceapa si usturoiul, care ar trebui sa se gaseasca in fiecare bucatarie, au un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor de sezon.

Toate neplacerile perioadei pe care o traversam pot fi evitate, daca stim si vrem sa ne hranim corespunzator, daca ne luam noi insine masuri de aparare a organismului, pentru ca se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi.

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii de la tara racesc foarte rar? De ce rezista ore intregi sa munceasca afara, in frig sau pe ger? Oamenii de la tara mananca mult usturoi si ceapa, antibiotice naturale oferite cu generozitate si fara reteta, in bunatatea ei, de mama-natura.

Aceste condimente iuti, ceapa si usturoiul, cu miros destul de neplacut, dar efecte miraculoase pentru sanatate, cresc temperatura interioara a organismului, il energizeaza, ii dau putere si rezistenta. In niciun caz nu le ocoli! Imunizeaza-te natural, ia-ti masuri impotriva infectiilor si racelilor specifice iernii cu produsele care sunt ieftine, la indemana oricui si care nu au efecte secundare si nu creaza obisnuinta.

Consuma-le ca atare sau in mancare gatita. De mirosul neplacut poti scapa usor mestecand in gura un fir de patrunjel sau spargand intre dinti o boaba de cafea. Si tine minte ca orice aliment - mar, usturoi, cartof etc. - trecut printr-un proces de fabricatie nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

Ceapa, excelenta in caz de sinuzita

Cercetari recente au aratat ca ceapa, mancata zilnic, cruda sau in mancare, este benefica nu numai pentru ca intareste sistemul imunitar, ajutandu-te sa previi gripa si racelile, ci si pentru sistemul digestiv. Astfel, s-a constatat ca ceapa contine oligozaharide care contribuie la pastrarea echilibrului florei intestinale.

Ceaiul de ceapa se recomanda in durerile de gat si tuse. Zdrobeste o ceapa de marime potrivita si pune-o la fiert in 300 ml de apa cu tot cu coaja. Ceaiul, cu gust dulceag, se bea cald, cu inghitituri mici si rare. Nu se recomanda ceai fierbinte atunci cand te doare gatul deoarece fierbintele irita si mai tare si intarzie vindecarea.

In caz de sinuzita, ceapa te scapa de durerile de cap provocate de aceasta. Taie o ceapa rondele si pune-le la nivelul sinusurilor. In scurt timp vei constata efectul binefacator al cepei, care are si rol calmant.

Si usturoiul are in compozitia sa oligozaharide, insa nu mancam noi atat de mult usturoi cat ar fi necesar. Consumul frecvent de usturoi, de preferinta proaspat, ajuta la neutralizarea unor bacterii si previne absorbtia unor compusi nocivi care slabesc sistemul imunitar.

Sa avem sanatate!

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#alimente imunitate, #ceapa usturoi imunitate, #legume fructe imunitate, #ceapa sinuzita, #dureri cap sinuzita , #gripa