Fii cu un pas inaintea epidemiei de gripa

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 19:47
2804 citiri
Fii cu un pas inaintea epidemiei de gripa

Zilele aceastea, expertii in Sanatate Publica au anuntat ca pe la inceputul lunii februarie, gripa care acum se manifesta in America, se va face simtita si in zona noastra.

Cele mai importante masuri de prevenire si aparare impotriva gripei, sunt alimentatia sanatoasa si igiena personala corespunzatoare. Primii expusi imbolnavirilor vor fi persoanele cu imunitate scazuta, acele persoane care au o viata dezordonata, care sunt foarte putin preocupate de sanatatea lor.

Trebuie stiut din start ca nimeni nu moare de gripa, dar complicatiile pe care le poti avea pot fi adesea fatale de aceea, la primele semne, dureri musculare, dureri in gat, rafuseala, nas infundat, febra, o stare generala de rau, este necesar sa te prezinti la medic, singurul abilitat sa se pronunte si sa-ti recomande ce trebuie sa faci.

Ca sa depasesti cu sanatate aceasta perioada, hraneste-te corespunzator si dormi suficient. Renunta la fast food-uri si fa in asa fel incat, macar o data in zi, sa servesti o masa calda, de la care sa nu lipseasca ciorba sau supa, bogate in legume si verdeata care se gasesc in piata, din belsug, indiferent de anotimp.

Renunta la bauturile racoritoare dulci si inlocuieste-le cu ceaiuri. Nu trebuie sa astepti sa te imbolnavesti ca sa bei ceai. O ceasca de ceai de fructe de padure e oricand bine venita, pentru intreaga familie, macar pentru aroma si gustul minunat si bogatia de vitamine.

Sa nu-ti lipseasca din casa fructele pe care le poti consuma ca atare, sub forma de suc, mai ales citricele, sau compot. Sucurile de fructe si legume ajuta la prevenirea si vindecarea afectiunilor respiratorii pentru ca au un continut bogat de vitamine si saruri minerale.

Ceapa si usturoiul, consumate crude, nu ar trebui sa-ti lipseasca, in aceasta perioada, din meniul zilnic. Stiu ca au un miros nesuferit dar gandeste-te la beneficiile pe care ti le ofera pentru sanatatea ta. Persoanele care consuma constant ceapa si usturoi, de regula, nu fac gripa sau fac forme usoare si se vindeca foarte repede si fara complicatii.

O alta conditie ca sa ai un sistem imunitar puternic, rezistent la boli, este sa dormi suficient, sapte, opt ore de somn pe noapte, si sa nu pierzi noptile.

Nu sta in casa, si nu te izola de teama ca vei face gripa. Sa nu crezi tu ca izolat de lume, vei reusi sa pacalesti gripa. E mai periculos. Iesi din casa, mergi prin magazine, foloseste mijloacele de transport fara teama dar, cand ajungi acasa, spala-te pe maini si scoate-ti hainele pe balcon, la aerisit.

Tine minte ca e mai usor sa previi decat sa te tratezi. De aceea, e cazul sa faci ceea ce trebuie ca sa depasesti cu bine perioada care va veni.

Sa avem sanatate!

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#ceapa usturoi antibiotice naturale, #sucuri de citrice vitamina C, #mancare gatita , #gripa