Otetul picant, leacul absolut in raceala si gripa - vezi cum il obtii acasa

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 16:15
12262 citiri
Otetul picant, leacul absolut in raceala si gripa - vezi cum il obtii acasa

Suntem in plin sezon al gripei, virozelor si guturaiului. Avem medicamente utile pentru simptomele gripei si racelii, dar un medicament cu adevarat eficient nu exista. Cu o exceptie: otetul picant, leacul absolut in raceala si gripa.

Reteta apartine unui farmacist specialist in plante si preparate naturale, Rebecca Altman, scrie Shine .

Otetul picant este un preparat exclusiv pe baza de plante si condimente, cu efecte benefice atat la nivelul plamanilor, cat si al gatului. Otetul picant desfunda nasul, curata sinusurile, calmeaza durerile de cap, asociate cu gripa si raceala, alina durerile musculare, opreste secretiile nazale si limpezete mintea.

Si asta nu este tot. Fiind un preparat din plante, nu are efecte adverse, astfel ca poate fi folosit preventiv ca un excelent stimulator al imunitatii.

Reteta este simpla, iar cantitatile ingredientelor pot varia, dupa gradul tau de toleranta fata de gustul picant. Asta pentru ca trebuie sa stii ca acest otet este cu adevarat picant.

Iata cum arata reteta de baza:

Ai nevoie de 500 de mililitri de otet de mere de cea mai buna calitate, daca se poate preparat din mere cultivate in conditii ecologice. Iti mai trebuie 8-10 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura mare de cimbru, doua linguri cu varf de hrean ras, cinci ardei iuti, o radacina de ghimbir medie rasa. Mai ai nevoie de vreo cinci-sase linguri de miere. Mai poti adauga o lingura de radacina rasa de obligeana (Acorus calamus), o mana - doua de muguri de brad, o mana de flori de coada soricelului (Achillea millefolium).

Pune toate ierburile si plantele in otetul de mere, la fel si ceapa taiata in patru, usturoriul strivit si ardeul iute, cu tot cu seminte, taiat in bucatele. Acopera si tine amestecul la intuneric pentru doua saptamani, timp in care trebuie agitat energic (fara sa-l deschizi) in fiecare zi.

Dupa doua saptamani strecoara otetul. Pune mierea de albine si agita bine. Pune continutul in sticle mici si pastreaza-le la loc intunecat.

Cum il folosesti? Pune o lingurita de otet in apa si bea-o cand esti racit sau gripat. Poti adauga otet picat in salate (putin), in mancare (la final, pentru gust si aroma). Poate fi adaugat in ceaiuri calde (o lingurita).

Ai grija! Pe cat este de eficient, pe atat este de iute!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#otet picant raceli, #raceala prevenire, #raceala remedii naturale, #otet picant reteta, #otet picant facut acasa , #gripa