Remedii naturiste de toamna-iarna

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 08:04
6894 citiri
Remedii naturiste de toamna-iarna
Foto: weblogs.cltv.com

Suntem in plin sezon al racelilor, deci mica ta farmacie naturista va fi adaptata in functie de schimbarile climatice si eventualele afectiuni care pot aparea din cauza vremii nefavorabile si dietei sarace in legume si bogate in carnuri.

Astfel, plantele cu efect de detoxifiere si cele care te feresc de racelile inerente sunt la mare cautare in aceasta perioada, informeaza doityourself.com.

Fa-ti rezerve din timp de ceaiuri si plante care intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva oricarui virus si racelilor care iti vor da batai de cap.

Perfect ar fi sa prevenii aceste afectiuni, dar de cele mai multe ori schimbarile vremii sunt cu un pas inaintea noastra si imbolnavirile sunt inerente.

In aceste cazuri, tratamentele naturiste sunt ideale pentru ca nu sunt costisitoare, administrarea lor este simpla, iar raspunsul organismului este unul rapid si de lunga durata.

Mai mult, riscul aparitiei efectelor adverse este minim, daca administrarea se face la recomandarea medicului specialist. Remediile naturiste pentru sezonul toamna-iarna sunt tincturile (obtinute din amestecul extractului natural cu alcool), capsulele si tabletele sau ceaiurile.

Indiferent de tratamentul pentru care optezi, ceaiurile energizante nu iti vor lipsi pentru ca ele au rol de prevenire a afectiunilor. Astragalusul (planta folosita de peste 2000 de ani in medicina traditionala chineza) si ginsengul vor fi in dulapul tau naturist pana la primavara.

Adio raceala, ma tratez naturist

Inca de la primele semne ale racelii, fie ca este vorba de un simplu stranut, nas infundat sau o migrena suparatoare, prepara ceai de echinaceea, ghimbir, soc ori musetel si vei scapa rapid de neplaceri.

Incearca sa gatesti mancarea cu mai mult usturoi si ceapa, ceaiul sa il indulcesti cu miere proaspata, iar menta nu va lipsi din nicio mancare.

Lemnul dulce te scapa de febra, gentiana este antibioticul natural pentru infectiile gatului, iar cimbrul este antisepticul perfect, cu proprietati expectorante.

Stanjenelul este remediul impotriva problemelor respiratorii, sub forma inhalarilor sau a ceaiurilor fierbinti consumate seara, inainte de culcare.

Lamaia te va insoti pe tot parcursul zilei. Atat ea, cat si grefa iti vor asigura necesarul zilnic de vitamine, pentru ca organismul sa fie intarit si sa lupte eficient impotriva oricarui virus.

Remedii complementare

Chiar daca ti-ai facut rezerve de plante cu efect curativ, absolut necesare pentru acest sezon, tratamentele complementare grabesc vindecarea si te relaxeaza complet.

Poti incerca sedintele de aromoterapie seara, prin baia fierbinte care elibereaza caile respiratorii. Cateva picaturi de ulei esential le poti picura pe asternut si perna, pentru un somn linistit.

Camera in care dormi o poti improspata cu levantica, pentru efectul sau dezinfectant. Tot seara, inainte de culcare, indeparteaza durerile musculare cu un masaj revigorant cu ulei esential de pin, eucalipt sau arbore de ceai.

Micile ponturi pentru a fi sanatos in acest sezon te vor ajuta si ele. Un mar pe zi te scapa de raceala. O alimentatie sanatoasa inseamna un organism rezistent, iar echilibrarea vitaminelor si proteinelor la fiecare masa va avea ca efect intarirea sistemului imunitar.

Sucul proaspat de fructe, consumat dimineata, actioneaza precum un scut impotriva racelii. Cel de legume seara, inainte de culcare, va juca rolul de prevenire a aparitiei bolilor de sezon.

Nu uita ca hidratarea este foarte importanta. Deci nu renunta la cei doi litri de apa pe care ii consumi zilnic. Daca o vei inlocui cu ciocolata calda sau cafea, pot aparea dezhidratari nedorite. Deci ramai la apa ta plata.

Igiena stricta este vitala. Spala-te pe maini de fiecare data cand este nevoie si nu sari peste dusul de seara. Odihneste-te opt ore in fiecare noapte si fa cateva exercitii fizice sau de respiratie imediat cum te-ai trezit.

Abordarea naturista toamna-iarna in tratarea afectiunilor de sezon te va face sa uiti de nasul infundat, migrene, ameteli, temperatura sau frisoane, deci pregateste-te din timp.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#remedii naturiste raceala, #gripa remedii naturiste , #gripa