Ziare.com

Anticorpi obtinuti din tutun, contra virusului HIV

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:33

   

Anticorpi obtinuti din tutun, contra virusului HIV
Un aticorp capabil sa lupte cu virusul HIV a fost obtinut din plante de tutun modificate genetic si transformate astfel in veritabile "fabrici" de medicamente in masura sa lupte cu flagelul SIDA.

Este rezultatul eforturilor specialistilor italieni, care au obtinut rezultate optime in acest context, in cadrul proiectului de cercetare europeana Pharma-Planta, bazandu-se pe colaborarea dintre Consiliul National de Cercetare (CNR), Enea si Universitatea din Verona, relateaza ANSA.

"Gratie plantelor de tutun modificate genetic, a fost produs si purificat un anticorp uman care neutralizeaza virusul HIV-1, putand deveni in curand strategic pentru reducerea raspandirii flagelului SIDA in tarile sarace", a explicat Eugenio Benvenuto, responsabilul laboratorului de biotehnologie Enea.

Rezultatele obtinute in laborator au fost deja dezvoltate si transferate intr-o linie industriala, astfel incat cantitatea de medicamente produsa a fost suficienta pentru experimentarea clinica, ce a debutat in iunie 2011 in Marea Britanie, in cadrul Universitatii din Surrey.

Costurile de productie pentru medicamentele obtinute din materie prima vegetala sunt mult mai mici, iar produsele sunt sigure si eficiente, a tinut sa sublinieze Alessandro Vitale de la CNR, potrivit sursei citate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4557 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Au descoperit o coacaza !

Antcorpii sint pt recunoasterea unui intruder si nu lupta cu nici un virus. Teoria asta cu anticorpii ae la fel de stiintifica ca plantele dau oxigen,m ca petrolul e de animale grase,
ca romanii au inventat avionul, batut pe turci si alte scamatorii invatate la scoala primara.
Ce s-a numit antocorp nu exista decit ca semnal, si nu lupta.
Dr de la SMT

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor