6 obiecte care va pot imbolnavi, cand faceti dus

Duminica, 10 August 2014, ora 10:56
10360 citiri
6 obiecte care va pot imbolnavi, cand faceti dus
Foto: Medisite

Obiectele necesare pentru a face dus sunt importante, dar nu stiti ca unele dintre ele va pot pune in pericol sanatatea.

Portalul Medisite vi le supune atentiei.

Buretele de baie

Botezat "loofah", buretele din fibre naturale curata pielea si o face mai fina. Va simtiti bine, dar nu stiti cu ce pret. Un studiu publicat in 1994 in "Journal of Clinical Microbiology" a relevat ca acest burete poate fi un adapost propice pentru mai multe bacterii.

Cand cumparati un burete de baie este bun, dar el devine un ideal focar pentru microbi in caldura umeda a baii. Recomandat este sa-l stoarceti si sa-l uscati bine dupa fiecare utilizare. Un alt sfat ar fi sa-l schimbati cu regularitate.

Perdeaua de dus

Intr-adevar, va infrumuseteaza baia, dar trebuie sa observati cu atentie partea de jos, sa vedeti daca este curata. Lasate sa se inmoaie in cada, marginile se vor impregna cu sapun, se vor ingalbeni si vor prezenta urme de mucegai.

Procedati la taierea perdelei, incat sa nu intre prea mult in cada, apoi scoateti-o dupa fiecare dus sa se usuce in exterior. Spalati-o la masina, daca e vorba de o perdea dintr-o tesatura si nu din plastic. Nu o pliati, lasati-o intinsa sa se usuce bine inainte de viitoarea intrebuintare si schimbati-o periodic (maxim la un an).

Manusa de baie

Lasata pe marginea chiuvetei sau a cazii, manusa de toaleta este un cuib perfect pentru microbi. Lipsa aerului si prezenta umiditatii si a caldurii favorizeaza proliferarea microbiana. Ca sfat, abandonati-o definitiv sau spalati-o bine regulat.

Buretele- floare de dus

Moale, placut pe piele, buretele-floare de dus constituie accesoriul de neinlocuit, mai ales al baii fetelor. Insa, el se transforma in "dusman", cand nu este destul de "rasfatat". Ca si manusa de toaleta, acest gen de burete poate gazdui multi microbi. Indicat ar fi sa-l clatiti dupa fiecare uzitare, sa-l uscati bine si sa-l inlocuiti dupa o luna sau doua.

Prosoapele

Indispensabile la iesirea din dus, trebuie sa fiti atenti la modul cum le uscati. Daca un prosop este inca umed, fiti siguri ca e plin de bacterii "rele". Treceti-l prin masina de spalat o data pe saptamana. De asemenea, un prosop de toaleta nu este adecvat daca nu e uscat bine, inainte de urmatoarea folosire.

Capul de dus

Capul dusului este un alt loc potrivit pentru dezvoltarea germenilor de toate felurile. Un studiu a demonstrat recent ca el ar putea participa la transmiterea bolii Crohn.

Un altul, realizat in SUA, a subliniat ca nivelul de Mycobacterium Avium (bacterie aflata la originea anumitor infectii pulmonare) ar putea fi de 100 de ori mai crescut in capul de dus decat in oricare alt robinet din casa.

De aceea, dezinfectati-l o data pe saptamana. Lasati apa fierbinte sa curga la maxim inainte de folosire, cand nu a fost deschis de mult timp.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#igiena, #obiecte dus, #sfaturi dus , #igiena