Ai grija de picioarele tale

Luni, 22 Februarie 2010, ora 08:53
5991 citiri
Ai grija de picioarele tale
Foto: emeraldcoastpodiatry.com

Igiena si ingrijirea picioarelor tale este foarte importanta pentru a putea purta un pantof aerisit vara sau a te bucura de mersul pe jos fara sa ai bataturi, dureri de talpi sau ca transpiratia abundenta sa fie jenanta atunci cand esti nevoit sa te descalti.

Tocmai de aceea, alegerea pantofilor si ingrijirea zilnica a talpilor este esentiala pentru a nu avea probleme. Igiena este esentiala. Dusul de fiecare zi, spalarea cu atentie a piciorului, hidratarea lui si aplicarea unei creme calmante si a pudrei de talc sunt esentiale pentru un picior frumos, informeaza ehealthyland.com.

Pentru stimularea circulatiei sangelui in zona talpilor, spala-te dimineata cu apa calda, dupa care alterneaza cu un dus rece la picioare. Aplica o crema hidratanta, pentru a-ti inmuia calcaiele si a evita crapaturile talpilor.

Daca simti ca picioarele tale sunt transpirate, sterge-le de fiecare data, in special intre degete, pana cand ajungi acasa si poti aplica tratamentul de fiecare seara pentru ingrijirea lor.

Daca te-ai hotarat sa iti cumperi incaltari, cel mai bun moment pentru cumpararea lor este seara, atunci cand piciorul este mai umflat, datorita efortului zilnic si a alimentelor consumate peste zi.

Piatra ponce este absolut necesara pentru ingrijirea delicata a picioarelor. Odata inmuiate la baia de seara, freaca timp de cateva minute calcaiele pentru indepartarea pielii moarte, principalul motiv al aparitiei crapaturilor dureroase si inestetice.

Inainte de culcare, aplica o crema hidratanta pe talpi, in special in zona calcaiului si indeparteaz-o dimineata, cu apa din abundenta. Crema nu se aplica insa intre degete pentru ca favorizeaza transpiratia in exces, aceea fiind cea mai sensibila zona a picioarelor tale.

Inainte de a te incalta, aplica pudra de talc pe piciorul curat, pentru ca el sa nu transpire in incaltari. Poti prepara in fiecare seara un tratament natural pentru picioarele tale. Ai nevoie de lamaie, lapte, ulei de masline, scortisoara pisata si apa rece. Cu amestecul obtinut poti spala picioarele in fiecare seara si nu uita de piatra ponce, pentru curatarea calcaielor.

Dupa acest tratament, te poti hidrata cu o lotiune obtinuta din ulei de masline, eucalipt, migdale si tarate. In timpul somnului aseaza o perna tare sub picioare pentru o buna circulatie a sangelui in aceasta zona.

Evita incaltarile sintetice, care favorizeaza transpiratia excesiva. Atunci cand iti cumperi un pantof, evita sa alegi un numar fix, pentru ca astfel piciorul nu va fi vascularizat corespunzator.

Incearca orice incaltare inainte de a o cumpara. Este foarte important sa te simti bine in incaltarile alese si piciorul sa respire. Cand ai ajuns acasa, mergi cateva minute cu noile incaltari pentru a te obisnui cu ele.

Un pantof potrivit este acela in care degetul mare este lejer si nu fix. Mai mult, in timpul mersului, pantoful potrivit nu te va strange nici in zona degetelor nici in cea laterala.

Daca esti nevoita sa porti incaltari elegante, alterneaza tocurile cu incaltarile cu talpa joasa, pentru ca picioarele tale sa nu se umfle sau sa transpire in abundenta. Evita sa porti incaltamintea pe piciorul gol si presara putina pudra de talc in interior, pentru a nu avea probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#pantof comod reguli, #cum alegi pantoful, #ingrijirea piciorelor, #reguli ingrijire picioare , #igiena