Cum sa iti prepari acasa parfumul preferat

Joi, 16 Iulie 2009, ora 08:39
12158 citiri
Cum sa iti prepari acasa parfumul preferat
Foto: maryamwebster.com

Inca din cele mai vechi timpuri, igiena personala a fost considerata cel mai bun parfum corporal. Mirosul natural al corpului a fost mascat ulterior de parfumurile preferate, pe baza de flori sau extracte din plante.

Tocmai de aceea, si astazi putem realiza in casa parfumurile dorite, intr-o concentratie suficienta pentru mentinerea unui iz natural, placut si persistent, informeaza free-makeup-tips.com.

O combinatie clasica de uleiuri esentiale, care ofera corpului prospetime, se obtine din muscata si chiparos. Parfumul floral al muscatei si proprietatile sale antiseptice protejeaza pielea.

Chiparosul reduce transpiratia in exces, iar din combinarea celor doua arome poate rezulta un parfum folosit atat de femei cat si de barbati, pentru ca este proaspat si energizant.

Ai nevoie de putin alcool, lamaie, portocale amare, levantica, piper, alune, albastrita si ulei esential de chiparos si muscata. Se adauga zece picaturi de ulei esential in alcool si se amesteca energic. Se continua cu celelalte arome si se depoziteaza intr-un recipient cu pulverizator.

Inainte de fiecare folosire, se agita parfumul obtinut pentru ca uleiul esential sa fie dispersat in toata masa lichidului.

Parfum de citrice

Pentru obtinerea unui parfum de citrice concentrat si delicat, se vor combina cele mai puternice uleiuri esentiale. Astfel, cateva picaturi de ulei esential de lamaie, in care s-au adaugat cimbru si salvie sunt amestecate cu putin alcool.

Pentru un miros intens, se adauga si sucul unei lamai sau a unei mandarine si cateva picaturi de ulei esential de levantica. Se agita puternic intr-un recipient cu pulverizator. Se obtine astfel un parfum unisex proaspat.

Stick de nuca de cocos

Pentru obtinerea unui deodorant solid antiperspirant, este nevoie de ceara alba de albine, unt de cacao, ulei esential de nuca de cocos, cimbru, rozmarin si levantica.

Stickul se prepara intr-un pahar, asezat in apa fierbine. Se adauga mai intai ceara de albine si untul de cacao. Se amesteca energic, dupa care se adauga uleiurile esentiale.

Dupa cateva minute se lasa amestecul sa se raceasca si se baga cateva ore la frigider. Se obtine astfel un deodorant solid, cu proprietati antiperspirante si hidratante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#parfum natural, #parfum facut acasa , #igiena