Secrete pentru dinti mai albi si sanatosi

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 08:22
6735 citiri
Secrete pentru dinti mai albi si sanatosi
Foto: ccmag2.com

Dintii trebuie ingrijiti pentru a fi sanatosi si albi, folosind mai multe metode. Exista cateva secrete care te ajuta sa ii mentii curati si stralucitori.

Principiile de baza ale igienei orale trebuie respectate de toti oamenii. Pentru a nu merge la dentist mai des decat trebuie, cateva principii sunt foarte importante, scrie Fox News.

In primul rand, evita gustarile dulci si tigarile. Daca, atunci cand fumezi, mai bei si putina Cola, atunci poti avea multe probleme cu dintii. Sucurile, chiar si cele fara zahar, pot sa distruga smaltul dintilor. Trebuie sa stii ca nu toate tipurile de mancare cauzeaza carii si probleme ale dintilor.

Lactatele si ceapa sunt benefice

Produsele lactate sunt pline de calciu, substanta care iti intareste dintii, mai exact, invelisul exterior al smaltului.

Ceapa este si ea foarte importanta pentru dinti, luptand impotriva bacteriilor din cavitatea orala. In cazul in care te speli pe dinti imediat dupa masa, acest obicei nu este unul prea sanatos. Trebuie sa astepti aproximativ 30 de minute.

In cazul in care respiratia ta nu are un miros prea placut, bacteriile aflate pe limba sunt de vina. Exista dispozitive speciale pentru limba, care inlatura aceste microorganisme.

Periuta de dinti nu trebuie nici ea tinuta oriunde. Baia nu este cel mai potrivit loc. Acolo se pot dezvolta bacterii, din cauza umezelii. Dupa fiecare utilizare, spala periuta cu apa calduta si pune-o intr-un dulap. Este bine de stiut ca periajul dentar trebuie sa dureze cel putin doua minute.

Vizitele la dentist sunt obligatorii

In cazul vizitelor la dentist, trebuie sa mergi la control de cel putin doua ori pe an. Periuta trebuie si ea schimbata la fiecare trei luni. Mergand la dentist in mod regulat, vei preintampina problemele majore care pot sa apara mai tarziu.

Nu multi sunt obisnuiti cu ata dentara, dar ea trebuie sa fie folosita de cel putin 3-4 ori pe saptamana. Ea te ajuta sa inlaturi placa dentara, cea responsabila de aparitia cariilor si gingivitei, o afectiune a gingiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#dinti albi carii tratament, #albire dantura mancare alimente , #igiena