Ce te ajuta cu adevarat sa ramai tanar

Marti, 26 Iulie 2011, ora 07:01
8543 citiri
Ce te ajuta cu adevarat sa ramai tanar

Poate ca nu vrei sa mai ai viata de la 21 de ani, dar cu siguranta tanjesti dupa metabolismul, energia si increderea in fortele proprii de atunci. Din fericire, prin cateva schimbari in obiceiurile de zi cu zi poti reusi sa redobandesti aceste lucruri.

In acest fel vei duce o viata mai lunga, mai sanatoasa si mai plina de optimism. Iata ce trebuie sa faci, potrivit CNN:

Mergi la culcare mai devreme

Dormind mai mult te vei simti instantaneu mai tanar. "Singurul moment in care corpul tau se odihneste cu adevarat este in timpul somnului", spune dr. Henry Lodge. "Te ajuta sa ai un corp si un creier mai sanatos". Mergi mai devreme la culcare, astfel incat sa dormi 8 ore pe noapte. Dupa 6 saptamani vei vedea ca organismul s-a obisnuit cu regimul si ca te simti mult mai bine.

Consuma mancare revitalizanta

In timp ce beneficiezi de un somn odihnitor, incearca sa iti iei energia si din mancare. "Pune in prim-plan alimentele sanatoase, incepe fiecare masa cu fructe sau legume si cu un pahar mare de apa", recomanda medicul. Vitaminele si antioxidantii obtinuti te vor improspata si incarca cu energie.

Nu trebuie sa treci mereu peste desert: "Atat timp cat 90% dintre alegerile alimentare sunt sanatoase, de restul te poti bucura fara probleme si iti poti satisface micile capricii", explica Lodge. "Cand mananci o inghetata, savurez-o cu adevarat, nu te simti vinovat".

Fa exercitii

"Exercitiile de intindere efectuate corect te fac sa te simti cu 10-20 ani mai tanar", spune si antrenorul Bob Greene. "Cand sunt efectuate cum trebuie, acestea produc ruperi extrem de mici ale muschilor, acestia devenind mai puternici si mai tonifiati". In acest fel vei fi mai rezistent la cazaturi si lovituri.

Foloseste gantere si fa genuflexiuni, flotari si alte exercitii, repetand de cate ori poti si crescand numarul pe masura ce capeti experienta. In scurt timp vei vedea niste imbunatatiri uimitoare.

Fii putin vanitos

Atunci cand vine vorba de corpul tau, trebuie sa faci unele sacrificii, inclusiv de ordin material. In loc sa iti cumperi bunatati culinare, mai bine strangi banii si mergi la un salon cosmetic, unde specialistii se vor ocupa de trupul tau.

In acest fel, te vei simti mai tanara si mai increzatoare in propriile puteri. Bucura-te de acest rasfat fara sa te simti vinovata.

Combina tehnicile

Nu este niciodata de ajuns doar sa tii cura de slabire sau sa faci exercitii fizice. Intotdeauna ele trebuie combinate pentru rezultate maxime. "Creierul tanjeste dupa noutate", explica un alt specialist, "asa ca trebuie sa aduci mereu ceva inedit programului tau".

In afara de asta, fa schimbari si in viata sociala. Incearca sa cunosti mereu persoane noi, sa mergi in locuri diferite si sa ai activitati inedite.

Intoarce-te in timp

Iti placea muzica rock in liceu? De ce nu incerci sa te intorci pret de cateva minute pe zi la acele vremuri si vei vedea ca te vei simti intinerit. Un studiu realizat la Harvard a scos la iveala faptul ca persoanele cu acest obicei au o memorie mai buna, o viziune largita, sunt mai fericite si mai sanatoase.

Daca nu vrei neaparat sa apelezi la muzica, incearca orice altceva iti aduce amintiri placute.

Fii pozitiv

Este normal sa nu mai fii la fel de voios ca la 18 ani, caci anii aduc multe griji si probleme. Incearca totusi ca macar seara, cand ajungi acasa, sa uiti pret de cateva ore de sarcinile de peste zi si sa dai frau liber copilului din tine. "Optimismul te va incuraja sa ai o atitudine, dar si un aspect tanar", spune dr. Elizabeth Lombardo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#stil de viata sanatos, #viata sanatoasa sfaturi, #sfaturi intinerire, #obiceiuri care intineresc , #imbatranire