Cum sa nu iti arati varsta

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 20:04
4674 citiri
Cum sa nu iti arati varsta
Foto: Oprah

Ce vezi cand te uiti in oglinda? Daca ridurile si aspectul pielii incep sa iti dea de gandit, e cazul sa faci niste schimbari in stilul de viata.

Si asta pentru ca ceea ce mancam, felul in care ne miscam si mediul in care traim isi lasa amprenta asupra aspectului fizic. Nu e nevoie de machiaj sau de tratamente de lifting ca sa arati cu cativa ani mai tanara.

Pielea arata asa cum te simti tu, iar noptile nedormite, tigarile fumate si stresul ajung, in cele din urma, sa te imbatraneasca, arata Shine.

Cel mai bine se vad rezultatele in cazul gemenilor identici: un studiu realizat la Case Western Reserve University arata ca, desi materialul genetic este similar, fratii gemeni pot arata extrem de diferit in functie de stilul de viata.

1. Renunta la fumat

Fumatul te poate face sa arati cam cu 5 ani mai batran. Asta din cauza ca fumatul duce la contractia vaselor de sange, reducand fluxul de sange care ajunge la piele. Mai mult, duce la lipsa de vitamina C, un ingredient cheie pentru mentinerea flexibilitatii si tineretii pielii.

2. Expunerea la soare, cu masura

Folosirea cremelor de protectie solara este esentiala daca vrei sa iti pastrezi aspectul tineresc. Daca pielea este expusa la soare foarte mult, colagenul si elastinul, tesuturi care o sustin, sunt afectate. Pielea capata un aspect neplacut, iar pistruii devin mai evidenti.

3. Limiteaza consumul de alcool

Alcoolul dilateaza micile vase de sange de la suprafata pielii, facand ca tenul sa para rosu si incretit. Limitati consumul de alcool la cel mult un pahar pe zi.

4. Cafea putina, apa multa

Cafeina duce la deshidratare, unul din motivele pentru care pielea arata imbatranita. Limitati consumul de cafeina la cel mult 300 ml/zi si beti foarte multa apa.

5. Vremea rece nu e buna pentru piele

Expunerea la vant si la temperaturi reci, dar si la temperaturi extrem de mari duc la formarea ridurilor. Parul si unghiile devin fragile din acelasi motiv. Puteti folosi creme hidratante atunci cand trebuie sa infruntati asemenea conditii.

6. Tulburari alimentare

Daca aveti un regim dezechilibrat, atunci aspectul fizic va suferi. Vitaminele si mineralele nu trebuie sa lipseasca daca vrei sa aveti o piele frumoasa.

7. Nopti nedormite

Daca nu dormiti destul, pielea nu are timp sa se regenereze, veti arata mereu obosita si vor aparea cearcanele. Dormiti cel putin 7 ore si jumatate in fiecare noapte si puteti evita astfel de probleme.

8. Stresul, dusman al frumusetii

Grijile va fac sa va incruntati, iar pielea ajunge, cu timpul, sa se modele in functie de expresia cel mai des folosita. Incercati sa faceti exercitii Yoga sau de respiratie pentru a va calma si incercati sa uitati de griji, macar cateva ore pe zi.

9. Prea mult zahar, prea putine proteine

Zaharul si carbohidratii din alimentatie duc la formarea ridurilor si la un ten obosit. Introduceti in alimentatie cereale integrale, fructe si legume si incercati sa limitati cantitatea de dulciuri pe care o mancati in fiecare zi.

10. Prea multe grasimi sau un regim draconic

Nu e cazul sa faceti excese de niciun fel, daca doriti sa va pastrati aspectul tineresc. o dieta bogata in grasimi sautrate sau regimurile draconice tinute pentru a ajunge la greutatea ideala pot sa lipseasca organismul de vitaminele si mineralele de care are nevoie, motiv pentru care tenul imbatraneste si imaginea din oglinda nu va mai zambeste.

(L.S.)

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#mod viata sanatos, #cum eviti imbatranirea , #imbatranire