Cum tii batranetea la distanta?

Luni, 07 Iunie 2010, ora 12:12
4652 citiri
Cum tii batranetea la distanta?
Foto: dailymail

Orice persoana trebuie sa aiba grija de corpul sau pentru a preintampina procesul de imbatranire, indiferent de varsta. Urmarea unui regim alimentar si activitatea fizica te vor ajuta sa inaintezi in varsta plin de energie si sa fii mai rezistent.

Afla in continuare cum poti sa ai grija de corpul tau inainte de a simti efectele imbatranirii.

In primul rand, limiteaza consumul de alcool in favoarea alimentelor sanatoase, precum cerealele integrale, care hranesc organismul si ofera creierului combustibilul de care are nevoie pentru a prospera. Evita grasimile saturate si zaharurile prelucrate, deoarece cresc riscul de boli de inima si diabet, te sfatuieste eHow.

Intr-un regim de viata sanatos trebuie incluse si patru ore de exercitii fizice saptamanal. Exercitiile cresc circulatia sangelui si favorizeaza functionarea sanatoasa a intregului organism.

De asemenea, medicii recomanda exercitiile drept un element important in apararea organismului impotriva dementei, care ajuta memoria si amana procesul de imbatranire.

Cum sa incetinesti imbatranirea

Include in alimentatia ta multe fructe, legume, fructe cu coaja lemnoasa, seminte si produse bogate in omega 3. Concentreaza-te asupra produselor bogate in antioxidanti, precum spanac, usturoi si afine.

Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi si incetinesc procesul de imbatranire. Fructele sau legumele colorate au o concentratie foarte mare de antioxidanti, asa ca incearca sa incluzi cel putin cinci "culori" in alimentatia zilnica.

In plus, pestele este un alt aliment important in procesul de combatere a imbatranirii. Consumul de omega 3 este legat de buna functionare a creierului.

Incearca sa consumi un aliment ce contine vitamina E o data la cateva ore pentru a oferi combustibil creierului.

Consuma cat mai multa apa, sucuri naturale si ceai si uita de sucurile din comert si alcool. Apa te ajuta sa digeri alimentele si sa elimini toxinele.

De asemenea, ceaiurile din plante ajuta la digestie, te calmeaza, elimina stresul si stimuleaza sistemul imunitar.

Sucul proaspat de fructe contine antioxidanti. Ai grija insa la sucurile din comert si alcool, care induc hipertensiunea arteriala, cresterea in greutate si diabetul zaharat.

Tu stii cum sa te feresti de imbatranirea pielii?

Nu inceta niciodata sa inveti. Adica nu inceta sa iti folosesti creierul. Integramele, sudoku sau alte jocuri ale mintii te ajuta sa iti pastrezi memoria intr-o stare foarte buna.

Stresul este toxic. Incearca sa elimini stresul din viata ta pe cat posibil. Daca esti stresat, iti este afectat intreg organismul. De asemenea, stresul acumulat de-a lungul timpului afecteaza si mai mult organismul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#stopare proces imbatranire, #sfaturi stopare imbatranire , #imbatranire