De ce se sperie femeile de batranete?

Luni, 20 Iunie 2011, ora 15:17
5011 citiri
De ce se sperie femeile de batranete?
Foto: Care 2

Batranetea nu este ceva placut pentru nimeni si unii se gandesc chiar cu teama la aceste momente. Femeile, de exemplu, isi fac mai multe griji decat barbatii in aceasta privinta.

Potrivit unor studii, femeile se tem de cu totul alte aspecte ale imbatranirii in comparatie cu barbatii. Se pare ca acestora le este frica ca nu vor mai fi atragatoare si ca vor deveni "invizibile", arata Care 2.

Ridurile, parul alb, burta ramasa in urma nasterilor, pielea si cresterea in greutate sunt aspectele care le ingrozesc pe femei. Ce trebuie sa faca in aceasta situatie? Sa se ingrijeasca cat mai mult. Frumusetea interioara le poate ajuta si in exterior.

Sfatul specialistului este sa dormi suficient, sa ai o dieta sanatoasa, sa faci exercitii fizice, sa razi si ramai conectata cu cei din jur. "Esti la fel de tanar pe cum te simti" poate suna ca un cliseu, dar este adevarat.

Singuratatea este un alt aspect al imbatranirii de care se tem femeile. Eva Kahana, profesor de sociologie la Universitatea Case Western Reserve, spune ca pierderile sociale sunt foarte dureroare. "Frica de a fi singur este mult mai dura pentru femei", spune si Eva Selhub, expert in stres si instructor la Harvard, mentionand ca barbatii se indreapta mai repede catre cineva mai tanar.

Barbatii se simt batrani abia dupa varsta de 58 de ani, femeile dupa 29 de ani

"Este mult mai posibil sa vezi un barbat de 70 de ani cu o femeie de 30 de ani decat invers", a mai spus Selhub. In aceste conditii femeile trebuie sa fie inconjurate de cat mai multe persoane.

Acest lucru este strans legat de teama de a deveni o povara pentru cei din jur.

Criza financiara a dus la o alta teama: saracia. Psihiatrul Ken Robbins spune ca barbatii au mai putine griji in privinta banilor. Problema cea mai mare este in cazul vaduvelor, care raman cu foarte putin bani in urma mortii sotului, mai ales in cazul celor care nu au lucrat si nu au pensie. O solutie la indemana ar fi economiile sau pensiile private.

Bolile sunt infricosatoare, iar, pe masura ce imbatranesc, femeile se tem din ce in ce mai mult de cancer. Mentinerea unui stil de viata sanatos ajuta mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#femeie batranete, #femei frica batranete , #imbatranire