Piersicile intarzie procesul de imbatranire

Marti, 02 August 2011, ora 10:47
3644 citiri
Piersicile intarzie procesul de imbatranire

Consumate ca atare, in stare proaspata, piersicile sunt o sursa bogata de minerale si vitamine, cu importante proprietati terapeutice, necesare organismului ca sa functioneze normal.

Au in compozitie vitamina A, B, C si E si minerale ca fier, zinc, iod, potasiu si seleniu dar si fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi precum si fibre alimentare. Piersicile sunt dulci, aromate, gustoase, zemoase si hidrateaza organismul, avand un continut de 87% apa.

De la piersic, in scop terapeutic se folosesc fructele care pot fi consumate crude, sub forma de suc sau in compot dar si frunzele si florile. Piersicile sunt energizante, diuretice, depurative, usor laxative, stimuleaza apetitul si ajuta la intarirea imunitatii organismului.

Consumate dimineata, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extreme de hranitoare, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului. Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.

Doua piersici asigura necesarul zilnic de vitamina C iar prin continutul lor bogat in calciu, fier si potasiu, piersicile intaresc organismul, facandu-l mai rezistent la factorii externi. Adolescentii si copiii anemici, bolnaviciosi dar si persoanele obosite, lipsite de energie, astenice pot face cu incredere si speranta o cura de trei zile de piersici proaspete, mancate cu tot cu coaja aceea pufoasa si mustind de vitamine si minerale.

Carotenoizii din compozitia piersicilor au un rol important in sanatatea ochilor. Substantele actioneaza ca filtre si ofera ochilor un scut in fata luminii soarelui. Acest lucru ajuta la protectia impotriva tulburarilor oculare legate de varsta, cum ar fi cataracta. Iata un motiv in plus, pentru ca si persoanele in varsta sa consume aceste fructe minunate.

Sucul de piersici se obtine dand fructele, fara samburi, prin storcatorul electric. Se pot face cure de cate trei, patru zile pentru cresterea imunitatii organismului si in scop laxativ. Se beau cate doua, trei cani de suc pe zi.

Florile de piersic au efecte sedative, antispasmodice, laxative, diuretice, depurative, alcalinizante si vermifuge. Amestecul de frunze si flori uscate de piersic dau o infuzie cu o aroma deosebita, foarte apreciata, mai ales, de copii din care se pot bea doua, trei cani pe zi. Infuzia se mai recomanda si in combaterea anginei pectorale.

Datorita continutului bogat in vitamine si minerale, piersicile se folosesc si in cosmetica sub forma de masca, pentru tenurile normale si uscate. Se zdrobeste fructul si pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 20 de minute dupa care se spala fata cu apa calduta. Piersicile hidrateaza tenul, il catifeleaza si il hraneste in profunzime.

Sa avem sanatate!

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#piersici compozitie, #piersici beneficii, #compot de piersici , #imbatranire