Retete simple de zi cu zi care te scapa de riduri

Miercuri, 12 August 2009, ora 18:01
8995 citiri
Retete simple de zi cu zi care te scapa de riduri
Foto: How Stuff Works

Ridurile. Multi ne temem de aparitia lor, insa suntem constienti ca nu avem cum sa scapam de ele. Nu putem evita imbatranirea, insa putem sa facem ceva pentru ca aparitia ridurilor sa intarzie.

Afla ce trebuie sa faci si cum te poti ingriji pe parcursul vietii pentru a evita sau cel putin intarzia aparitia ridurilor. How Stuff Works te invata ce trebuie sa faci pentru ca fata ta sa nu ajunga asemeni unui acordeon, lipsita de stralucire si vitalitate.

In primul rand trebuie sa intelegem cum imbatraneste pielea si de ce sfarsim prin a avea riduri. Una dintre cauze este ca pielea incepe sa se "uzeze". De asemenea, atractia gravitationala are un cuvant greu de spus in privinta ridurilor.

Aplica protectie antisolara

Daca vei avea grija sa te dai cu protectie solara in fiecare zi, vei avea doua avantaje: o sa intarzii aparitia ridurilor si te vei proteja impotriva cancerului de piele. Protectia solara trebuie aleasa in functie de tipul pielii.

Daca ati mostenit o piele foarte alba trebuie sa depuneti o atentie marita atunci cand va expuneti la soare, insa, daca sunteti norocos si aveti pielea mai inchisa la culoare, crema poate avea un factor de protectie mai mic.

Nu pleca din casa fara ochelarii de soare

Daca vei purta ochelari de soare atunci cand esti afara din casa o sa eviti aparitia ridurilor in jurul ochilor. Ochelarii cu lentile cu factor de protectie vor proteja pielea sensibila din jurul ochilor.

Dormi pe spate

Semnele ramase pe fata cand te trezesti se pot transforma in riduri peste cativa ani. Evita sa dormi pe burta si cu obrajii turtiti de perna. Pe moment este foarte comod, insa pe viitor iti va aduce drept "cadou" cateva riduri in plus.

Fumatul dauneaza grav sanatatii

Probabil ca auzi zilnic acest lucru, insa esti constient de adevaratul risc al fumatului. Nu numai ca poate duce la numeroase boli, insa fumatul favorizeaza aparitia ridurilor. Persoanele care fumeaza prezinta un risc mai ridicat de cinci ori in ceea ce priveste aparitia ridurilor.

Din primele zile ale vietii si pana la batranete, pielea noastra are nevoie de o foarte mare ingrijire. Chiar daca nu vor face minuni, cremele hidratante te vor ajuta si iti vor oferi o piele tanara pentru mai mult timp, mai ales daca contin colagen si vitamina E.

Multi oameni au tendinta de a sta incruntati sau de a-si ridica sprancenele, de multe ori fara sa isi dea seama de ceea ce fac. Din pacate, toate acestea duc la aparitia ridurilor "de expresie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ingrijire piele riduri, #aparitie riduri fata, #tratamente piele riduri , #imbatranire