Secretul opririi imbatranirii: mentinerea integritatii ADN-ului

Duminica, 20 Martie 2011, ora 20:35
8499 citiri
Secretul opririi imbatranirii: mentinerea integritatii ADN-ului
Foto: jesuswifeonenesschurch

Oamenii de stiinta au descoperit cheia mentinerii integritatii ADN-ului, ceea ce ar conduce la marirea duratei de viata a oamenilor si la eradicarea bolilor.

Descoperirea a fost facuta de cercetatorii de la Univeristatea Rochester din New York.

ADN-ul contine toate informatiile genetice, care ne fac sa fim ceea ce suntem, iar mentinerea integritatii ADN-ului nostru de-a lungul intregii vieti este o parte critica, dar complexa a procesului de imbatranire, informeaza ScienceCentric.

Este important, desi este prematur sa se spuna ca este un pas inainte, ceea ce oamenii de stiinta au descoperit si anume cum este reglementata mentinerea ADN-ului. S-a deschis astfel poarta unor interventii, care pot ameliora conservarea naturala a informatiei genetice a organismului.

Noile rezultate ale cercetarilor pot ajuta oamenii de stiinta sa intarzie debutul imbatranirii si bolile legate de aceasta, prin reducerea pierderilor sau deteriorarii structurii genetice, care ne fac mai sensibili la formele de cancer si la bolile neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Pastrarea intacta a ADN-ului nostru pentru mai mult timp, poate sa ne ajute sa eliminam boala si suferinta, care merg adesea mana in mana cu inaintarea in varsta.

"Cercetarea noastra se gaseste intr-o etapa foarte timpurie, dar exista aici un mare potential, cu posibilitatea de a schimba experienta umana," a declarat Robert Bambara, presedintele Departamentului de biochimie si de biofizica a Universitatii Rochester Medical Centre si conducatorul acestei cercetari.

In revista Journal of Biological Chemistry, Bambara si colegii sai sustin ca un proces denumit acetilare reglementeaza mentinerea ADN-ului nostru. Echipa de cercetatori a descoperit ca acetilarea determina gradul de fidelitate a celor doua cai de raspuns ale ADN-ului si a repararii acestuia.

Constatarea se bazeaza pe o cercetare din trecut, care a stabilit ca oamenii au evoluat si s-au creat doua cai de raspuns si de reparare ale ADN-ului, o metoda standard care elimina anumite leziuni si o cantitate moderata de erori si o metoda de elita, care elimina marea majoritate a leziunilor si erorilor din ADN-ul nostru.

"Daca am gasi o modalitate de a imbunatati protectia ADN-ului, prin dirijarea masei de proteine, esentiale pentru stimularea reactiei organismului nostru de a elimina erorile, atunci aceasta ne poate ajuta sa traim mai mult," spune Lata Balakrishnan, cercetator in cadrul Medical Centre si care a participat la elaboarea lucrarii.

"Un medicament care ar provoca o mica modificare in acest mecanism al acetilarii, ar putea schimba debutul cancerului sau al bolilor neurologice, ceea ce ar duce la marirea duratei vietii," a mai declarat el.

"In mod evident, o preventie simpla ne-ar apropia de a gasi cheia, nu nemurirea, spre o viata mai lunga si fara boala," a concluzionat Bambara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#mentinerea ADN, #oprirea imbatranirii, #protectia ADN, #procesul de imbatranire , #imbatranire