Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tine batranetea la distanta - Sfaturi la indemana

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 10:29
4497 citiri
Tine batranetea la distanta - Sfaturi la indemana

Mentinerea tineretii cat mai mult timp posibil este o continua preocupare pentru muritori, indiferent de masteratele si doctoratele pe care le detin.

Health.com a stat de vorba cu sase oameni de stiinta, care au numit cateva dintre secretele norocosilor longevivi.

Nu mai manca atat de mult In Okinawa, Japonia, locul in care traiesc cei mai multi oameni in varsta de pe Terra - centenarii se ridica de la masa cand senzatia de satietate a ajuns la 80%.

Dupa cum a aratat un studiu realizat la Universitatea St. Louis, mai putine calorii inseamna si o productie mai mica de hormon T3, un hormon produs de tiroida care incetineste metabolismul, dar care incetineste si procesul imbatranirii.

Iubeste Femeile care se bucura de sex traiesc si mai mult, a aratat un studiu realizat la Universitatea Columbia. Dubland numarul sesiunilor de sex vei adauga 3 ani sperantei tale de viata, este de parere autorul studiului, Mehmet Oz.

Foloseste-ti creierul Trezeste-ti neuronii: invata o limba straina, condu pe o ruta noua catre munca, fa orice sa-i trezesti din letargie pentru a tine departe boli precum Alzheimerul. Studiile au aratat ca oamenii de 80 de ani pot avea creierul intr-o stare mai buna decat cei de 50, daca il pun la munca.

Toarna-ti niste Merlot! Probabil ca ai auzit destul de multe lucruri despre resveratrol, un compus din vinul rosu si must, care se pare ca incetineste procesul imbatranirii. Un studiu recent a aratat ca soarecii hraniti cu resveratrol aveau oasele mai puternice si o mai buna coordonare. Tot ei sufereau de mai putine simptome specifice imbatranirii, precum boli de inima, inflamatii si cataracta.

Scapa de grasimea de pe burta O cercetare vasta publicata anul trecut, care a implicat peste 6.500 de voluntari monitorizati timp de 30 de ani, a scos la iveala faptul ca grasimea abdominala, la jumatatea vietii, tripleaza riscul de dementa.

Mai multe legume si fructe Nenumarate studii au aratat ca persoanele longevive tind sa consume mai mult fructe si legume si mai putina carne.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#speranta viata, #longevitate, #tinerete, #prevenire boli, #sfaturi viata lunga , #imbatranire