Catina sporeste imunitatea organismului

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 21:24
22912 citiri
Catina sporeste imunitatea organismului

Datorita compozitiei sale, deosebit de bogate si variate, catina are calitatea ca, in anotimpul rece, sa te mentina la fel de sanatos si zdravan la minte si la trup ca si in celelalte perioade ale anului.

Astfel, catina este bogata in vitaminele C, A, si tot complexul B, D, E, F, PP, in betacaroten si minerale, printre care calciu, fosfor, magneziu, potasiu, dar si pectine, aminoacizi si acizi grasi esentiali, cei care nu pot fi sintetizati de organism.

In scop terapeutic, de la catina se folosesc scoarta, mugurii, frunzele, la fel de benefice pentru starea ta de bine ca si fructele galben-portocalii, nu mai mari decat un sambure de cireasa, care e bine sa fie culese in octombrie, mai ales dupa ce a trecut bruma peste ele.

Sunt persoane care racesc des si care fac infectii frecvente, urinare sau la ochi, le sangereaza gingiile si fac eruptii pe piele. Cauza comuna a acestor neplaceri ar putea fi imunitatea scazuta. Fructele de catina reprezinta un foarte bun stimulator al imunitatii.

Catina se poate consuma in stare proaspata sau congelata sau sub forma de diferite preparate, precum ceaiul din fructe sau frunze, pulbere, preparata cu miere.

In stare proaspata, se administreaza cate patru-cinci lingurite de boabe de trei ori pe zi. Cu cat se vor consuma mai multe fructe proaspete, cu atat rezultatele tratamentului vor fi mai rapide si mai vizibile.

Amestecul de catina si miere de albine - alege mierea poliflora - creste imunitatea, hraneste si protejeaza pielea, apara organismul de radiatii, curata trupul pe interior exact cum o perie spala interiorul unei sticle, combate depresia si anemia.

In combinatie cu mierea de albine, catina sporeste pofta de mancare, de aceea se recomanda copiilor anemici, celor cu pofta de mancare scazuta, celor bolnaviciosi. Prin efectul sau puternic afrodiziac, catina intareste nu numai pofta de viata, ci si libidoul.

Catina cu miere de albine se poate prepara si acasa, foarte simplu: boabele de catina bine spalate, uscate si usor zdrobite se pun intr-un borcan, in asa fel incat mierea care se toarna peste boabe sa le acopere in intregime.

Borcanul, bine infiletat, se tine la rece, cel mai bine la frigider. Dupa o saptamana, din acest amestec, cu aroma si gust extrem de placute, se iau dimineata cate una - doua lingurite, macar o luna de zile.

Indiferent sub ce forma este consumata, proaspata, uscata sau congelata, catina si preparatele din catina ingrasa, lucru pe care e bine sa-l stie persoanele care tin la silueta ori fac cura de slabire.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#catina produs natural, #catina antioxidant puternic, #catina imunitate, #catina beneficii sanatate , #imunitate