Cum sa iti imbunatatesti imunitatea cu remedii naturiste

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 07:41
53664 citiri
Cum sa iti imbunatatesti imunitatea cu remedii naturiste
Foto: photobucket.com

Imunitatea scazuta a organismului semnifica slaba rezistenta a acestuia in fata unui virus, bacterie, parazit sau alergie. Acesta este motivul deselor imbolnaviri sau al tratamentelor de lunga durata, care nu ofera rezultatele dorite.

Glanda care raspunde de sistemul imunitar este timus, localizata sub cea tiroida si deasupra inimii. Problemele imunitatii apar atunci cand glanda nu secreta limfocitele, care asigura rezistenta organismului, informeaza howstuffworks.com.

Si splina este un organ cu un rol esential in crearea unui sistem imunitar intarit. Ea permite circulatia celulelor albe, cu rol de protectie impotriva diferitelor bacterii si virusi. Tulburarile in activitatea splinei determina de asemenea o slabire a sistemului imunitar.

Problemele se datoreaza in principal unei alimentatii necorespunzatoare, bogate in zahar si grasimi. Mai mult, kilogramele in plus slabesc rezistenta organismului si favorizeaza aparitia infectiilor.

Stresul creeaza si el mediul favorizant pentru slabirea imunitatii, prin afectarea directa a timusului. Sedentarismul este si el un dusman al sistemului imunitar, tocmai de aceea specialistii recomanda cel putin 15 minute pe zi de miscare.

Remedii naturiste

Regimul alimentar este esential in formarea de anticorpi cu rol de protectie pentru organism. Migdalele, consumate zilnic, sunt o sursa sigura de vitamina E, care intaresc rezistenta organismului.

Carentele de zinc provoaca deteriorarea starii de sanatate. Merele nu sunt numai o sursa sigura de vitamina C, dar si de zincul de care ai nevoie in fiecare zi, pentru a fi ferit de orice viroza suparatoare.

Acidul folic este vital pentru formarea de anticorpi. Poate fi preluat in special din fasole si verdeata, iar specialistii recomanda persoanelor cu un sistem imunitar scazut o cura zilnica.

Guava este un fruct tropical bogat in antioxidanti, care sunt absorbiti rapid in organism. Se consuma integral, de la coaja, care contine mai multa vitamina C decat portocala, pana la seminte.

Carnea de pui este bogata in proteine care asigura un bun transport al celulelor albe in organism. Tocmai de aceea este foarte importanta pentru sistemul imunitar.

Friptura de porc asigura necesarul de vitamina B6, esential pentru o buna functionare a sistemului imunitar.

Vinul este si el un remediu natural perfect pentru intarirea organismului. Anumite componente ale acestuia au rolul de a distruge bacteriile, precum salmonela, dar excesele slabesc organismul si favorizeaza aparitia infectiilor. Specialistii recomanda un pahar de vin pe zi.

Iaurtul si produsele lactate stimuleaza producerea de anticorpi. Sunt alimentele perfecte pentru eliminarea infectiilor organismului, deci nu evita laptele de dimineata sau iaurtul de peste zi.

Echinaceea este remediul naturist impotriva infectiilor virale. Consumata de trei ori pe zi, in doar o saptamana primele efecte se vor inregistra, iar tu te poti bucura din nou de un organism intarit si puternic.

Cartofii stimuleaza producerea celulelor albe, iar usturoiul este binecunoscur deja pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#imunitatea scazuta, #imbunatarirea imunitatii , #imunitate