S-a descoperit un secret al sistemului imunitar, ce distruge microbii

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 12:40
4997 citiri
S-a descoperit un secret al sistemului imunitar, ce distruge microbii
Foto: maxisciences

Oamenii de stiinta au descoperit ca toate celulele sistemului imunitar se folosesc de zinc pentru a distruge microorganismele. Descoperirea va conduce la realizarea unor noi tratamente, dar si a unor antibiotice mai eficiente.

O echipa internationala de oameni de stiinta, condusa de institutii franceze, a descoperit ca toate celulele sistemului imunitar se servesc de zinc pentru a elimina microorganismele, precum bacilul tuberculozei sau bacteria Escherichia coli, informeaza Maxi Sciences.

Aceasta descoperire deschide mai multe cai pentru crearea a noi tratamente antibacteriene. Oamenii de stiinta au reusit sa puna in evidenta un mecanism de aparare natural, inca necunoscut.

Acest lucru implica un element, in mod special: zincul, un metal care este toxic, atunci cand este luat in doze mari.

Pana in prezent, oamenii de stiinta au descoperit ca una dintre strategiile sistemului nostru imunitar de distrugere a microorganismelor consta in a le priva de elementele nutritive esentiale, cum ar fi metalele grele, inclusive fierul.

Acum se intampla contrariul. Celulele imunitare mobilizeaza rezervele lor de metale grele pentru a le trimite asupra bacteriilor si a le intoxica cu otrava.

Mai concret, in studiul publicat in revista "Cell, Host et Microbe", cercetatorii au studiat macrofagele, celulele sistemului imunitar capabile sa ingereze bacteria si resturile celulare, inainte de a le distruge.

Ei au constatat ca aceste celule care au absorbit microbii prezentau o acumulare rapida si persistenta de zinc.

Conform cercetatorilor, in ciuda potentialului sau toxic, zincul ar putea fi benefic pentru sistemul imunitar, cum ar fi alte metale, precum cuprul. Astfel, aceasta descoperire va permite elaborarea unor noi strategii terapeutice in tratamentul pacientilor, precum si dezvoltarea unor noi antibiotice.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#descoperire medicala sistem imunitar, #secret celule sistem imunitar, #distrugerea microorganismelor, #zinc metale grele, #tratament antibiotice sistem imunitar, #distrugerea microbilor , #imunitate