Sistemul imunitar, la control!

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 07:02
4968 citiri
Sistemul imunitar, la control!

In prag de iarna, printre cerintele noului sezon se afla si stimularea sistemului imunitar. Daca racesti frecvent, te confrunti mai des cu infectiile, unele dintre ele recurente, ori cu tot felul de eruptii, e semn ca sistemul tau imunitar e in suferinta.

Pentru a preintampina eventualele probleme, e cazul sa iei grabnic masuri. Iar primele pe care le poti lua pornesc de la alimentatie, conform Suite101.com. Sistemul tau imunitar va fi mai pregatit sa intampine iarna daca vei consuma cereale integrale, fructe, legume, nuci si seminte. Incerca sa le consumi, pe cat posibil, crude, pentru maximum de beneficii.

Retine ca grasimile rafinate, zaharul si alimentele procesate au un impact negativ asupra sistemului imunitar.

In aceasta perioada este important sa consumi mai ales alimente care sa contina Vitamina C, E, carotenoide, bioflavonoide, avand grija sa nu uiti de iaurt si echinacea, prieteni de nadejde in caz de forta majora.

Vitamina C iti intareste sistemul imunitar, stimuland anticorpii si celulele sistemului imunitar. Alege mai cu seama ardeii grasi, atat pe cei rosii, cat si pe cei verzi, kiwi, portocale, grepfrut, capsuni, mango si coacaze negre.

Vitamina E intareste sistemul imunitar gratie proprietatilor sale antioxidante. Se gaseste in semintele de floarea-soarelui, migdale, ulei de floarea-soarelui, ulei de sofranas, de porumb sau de germeni de porumb.

Carotenoidele, pigmentul care da morcovilor, caiselor si cartofilor dulci nuanta oranj, contine antioxidanti puternici, care cresc performantele sistemului imunitar. Alimente bogate in carotenoide sunt, pe langa cele enumerate, mango, spanacul, rosiile si grepfrutul.

Bioflavonoidele, ca si carotenoidele, sunt pigmenti continuti de fructe si legume, cu superputeri antioxidante. Se gaseste chiar in pielita de sub coaja portocalelor sau grepfruturilor, in ardeii grasi, struguri, ceapa, ceai verde sau alb.

Iaurt Multi specialisti sunt de parere ca puterea sistemului imunitar sau abilitatea sa de a lupta cu infectiile este determinata de sanatatea sistemului digestiv. A-ti popula sistemul digestiv cu bacterii bune din iaurt sau chefir va face ca si sistemul imunitar sa fie mai puternic.

Probioticele pot fi cumparate si sub forma de pastile, cu singura mentiune ca trebuie sa stea la rece. Trebuie luate mai ales dupa o cura cu antibiotice, pentru a ajuta organismul sa-si recapete echilibrul.

Echinacea, foarte populara mai ales printre suferinzii de alergii, poate fi luata sub forma de capsule de 300 de miligrame, de 3 ori pe zi, la primele semne ca sistemul imunitar e slabit.

Suplimente pentru intarirea sistemului imunitar

Daca ai tinut deja cont de toate aceste reguli, dar vrei sa fii sigur ca nu vei raci chiar de Sarbatori, n-ar fi rau sa te gandesti si la niste suplimente. In sistemul tau imunitar merita sa investesti, mai ales ca el lupta din prima linie cu raceala, gripa si o sumedenie de germeni, bacterii etc. E obligatoriu insa sa stai de vorba cu medicul tau, indiferent de alegerile facute.

Seleniul se gaseste in ton, cereale integrale, legume, orez brun, galbenusul oualor, branza si nuci.

Ceaiul verde Mai ales in aceasta perioada sa nu il eviti, pentru ca va avea efectul scontat: intarirea sistemului imunitar, actionand ca si un antioxidant.

Gingsengul Treci neaparat pe la plafar si intreaba de plantele care stimuleaza sistemul imunitar. Vei vedea ca gingsengul este numai una dintre acestea.

Zincul In afara de suplimentele de Vitamina C, zincul trebuie luat in aceasta perioada, pentru ca mareste productia de leucocite, care lupta cu infectiile.

Propolisul Proprietatile sale antiseptice si antibacteriene ajuta in lupta cu virusurile.

Incearca, in aceasta perioada, sa nu lasi stresul sa puna stapanire pe tine, pentru ca ti-ar putea zadarnici eforturile. Fa sport, respira adanc, razi de cate ori ai ocazia si scapa de gandirea negativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#sistem imunitar, #alimente sistem imunitar, #suplimente sistem imunitar, #interire sistem imunitar, #imunitate, #imunitate raceala , #imunitate