Stimuleaza-ti imunitatea cu remedii naturale

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:14
6631 citiri
Stimuleaza-ti imunitatea cu remedii naturale

Daca recesti des si faci infectii frecvente, urinare sau la ochi, daca gingiile iti sangereaza si faci eruptii pe piele, cauza comuna a acestor neplaceri ar putea fi imunitatea scazuta. Pentru ca anotimpul se schimba si vremea s-ar putea sa-ti creeze probleme care sa-ti afecteze activitatea de zi cu zi, ar fi bine sa faci niste modificari in felul in care te hranesti, care sa-ti imbunatateasca sanatatea.

Pietele sunt inca pline de fructe si legume de-ale noastre, romanesti, si e mare pacat sa nu le consumi. Sunt pline de vitamine, minerale si fibre alimentare, parca anume adunate sa completeze golurile ramase din perioada cand ti-ai neglijat alimentatia. Consumate ca atare, sub forma de suc ori salata, atat fructele cat si legumele energizeaza si vitaminizeaza organismul, ii fortifica imunitatea, ii dau puterea de a rezista factorilor externi din sezonul rece.

Merele sunt dulci, zemoase si au arome diferite. Alege-le pe cele mai inchise la culoare si, dupa ce le speli bine, mananca-le cu tot cu coaja. In afara de faptul ca taie pofta de dulce, resimtita mai ales dupa amiaza, dupa o zi incarcata, merele contin antioxidanti care protejeaza organismul de cancer, previn formarea pietrelor la rinichi, ajuta la scaderea colesterolului, reduc riscul de astm si diabet.

Strugurii au in compozitia lor proteine si grasimi vegetale, elemente precum glucoza, levuloza, tanini, flavone, saponine, acid citric si tartric, provitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C si K, si minerale esentiale ca potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul. Compozitia extrem de bogata face din struguri un medicament natural ideal pentru combaterea afectiunilor articulare, osoase si renale, dar si a gutei, o boala greu tratabila.

Prin consumul de struguri mai pot fi combatute si alte afectiuni precum gastrita, ulcerul si constipatia, bolile de piele, litiazele renale si biliare, anemia, tulburarile hormonale specifice femeilor, afectiunile pulmonare si cardiovasculare. Consumul regulat de struguri creste imunitatea organismului si-l detoxifica.

Hreanul, un foarte vechi remediu popular, cunoscut la noi inca de pe vremea dacilor, poate vindeca bronsitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, anemia, gripa si racelile. Din radacina de hrean sau frunze se obtin mai multe preparate cum ar fi tinctura, otetul de hrean, faina de hrean sau cataplasmele cu hrean.

Ceapa rosie, despre care Paracelsus spunea ca e la fel de pretioasa precum o farmacie, are in compozitie tot complexul de vitamine B, vitamina C, minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina. Ceapa rosie este un puternic dezinfectant si un bun diuretic, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic al niciunei persoane.

Ca si ceapa, usturoiul contine alicina, substanta recunoscuta pentru efectul ei antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorita alicinei din compozitie, usturoiul se numara printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire si tratare a bolilor respiratorii. Alicina are, de asemenea, proprietati anticoagulante, impiedicand formarea trombozelor, adica blocarea unui vas sangvin cu un cheag de sange.

Sigur, multe persoane stramba din nas cand se vorbeste de ceapa si usturoi fara sa stie insa ca, daca oamenii de la tara sunt mai sanatosi si mai puternici si racesc foarte rar sau deloc, acest lucru se datoreaza consumului regulat de ceapa si usturoi.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimente imunitate, #ceapa usturoi imunitate, #legume fructe imunitate , #imunitate