Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 14:44
1463 citiri
Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori

Te-ai luptat tot anul cu kilogramele in plus si vezi cum, de Craciun, vin amenintator spre tine munti de sarmale, carnati, cozonaci deliciosi si dulciuri, fara sa fii sigura ca te poti abtine?

Te gandesti ca, daca vei renunta la dieta si te vei napusti asupra bunataturilor care te imbie peste tot o sa explodezi si tot efortul tau de-a lungul anului se va duce pe apa Sambetii? Nu dispera! Exista cateva reguli pe care, daca le urmezi, poti sa mananci cate putin din fiecare si toate poftele culinare iti vor fi satisfacute fara consecinte dezatruoase asupra taliei.

In primul rand obisnuieste-te sa mananci in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un fruct. Te va trimite rapid la toaleta si vei putea incepe ziua mai usoara. Incearca sa mergi cat mai mult pe jos, daca se poate prin zapada. Este un efort care iti pune la treaba toate grupele musculare.

Inainte de a pleca la o petrecere, mananca ceva usor, o supa sau o banana. Te vei simti satula, iar daca ceva iti face cu ochiul, vei putea gusta cate putin din fiecare. O vei face din placere, nu de foame.

Daca vrei sa bei alcool, lucru interzis in mod special in diete, bea cate un pahar cu apa inainte si dupa fiecare pahar cu alcool. Asa vei bea mai putin si nici nu vei sta cu paharul gol in timp ce invitatii chefuiesc cu Bachus.

In perioada Sarbatorilor avem tendinta de a ne decora casa cu diferite bunatati. De obicei dulciuri: bomboane, prajituri, cozonac, turta dulce s.a.m.d. Tine la distanta aceste tentatii sau, cel mai bine, decoreaza-ti casa cu obiecte decospecifice Craciunului sau cu alimente sanatoase: protocale, mandarine, mere, nuci etc.

Planifica-ti din timp programul de cumparaturi. Cumpara toata cantitatea de alimente necesare pentru o saptamana. Acest lucru te va scuti de situatia in care te intorci seara acasa, gasesti frigiderul aproape gol si improvizezi o cina deloc sanatoasa.

Cate calorii au alimentele de Craciun?

1 pahar de vin (100 ml) - 60-70 cal pentru vinul sec, care este cel recomandat

1 pahar lichior de oua (100ml) - peste 300 cal

1 felie cozonac (100 g) - 334 cal

2-4 sarmale - 250 cal

100g piftie porc - aprox 300 cal pentru cea de porc

1 buc. carnat porc (100 g) - 320 cal

100 g toba - 200 cal

100 g friptura porc (ceafa porc) - 368 cal.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dieta Craciun, #calorii alimente Craciun, #slabeste Craciun , #ingrasare