Medicamente care te ingrasa

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 18:08
22650 citiri
Medicamente care te ingrasa
Bestquickweightlossdiets

Anumite medicamente au ca efect secundar si acumularea unor kilograme in plus deoarece pot stimula apetitul, provoaca balonare sau incetini metabolismul.

Dailymail.co.uk a intocmit o lista cu cateva dintre acestea.

1. Steroizii

Acestia sunt folositi pentru a trata afectiuni precum alergiile, astmul si artrita reumatoida. Steroizii sunt substante prezente in multi hormoni creati de organism. De aceea, cand iei si suplimente cu acestia, corpul s-ar putea sa aiba parte un exces, ceea ce duce la o crestere in greutate de aproximativ 7%.

Efectul este posibil insa numai daca se ajunge la un exces, dar, de regula, medicii prescriu steroizi in doze mici si pe perioade scurte.

2. Medicamentele pentru diabet

Multe persoane care sufera de diabet de tip 2 fac tratament cu sulfonilureice, medicamente care stimuleaza corpul sa produca mai multa insulina pentru a reduce nivelul de zahar din sange. Uneori insa acesta scade atat de mult incat declanseaza o senzatie puternica de foame, determinandu-i pe pacienti sa manance mai mult.

Daca vrei sa le eviti poti intreba doctorul daca iti poate prescrie alte medicamente cu efect similar.

3. Medicamentele pentru alergii

Multe tratamente pentru alergii contin difenhidramina, o substanta cu efect antihistaminic. Aceasta afecteaza insa si receptorii din creier care au legatura cu apetitul, facandu-i pe pacienti sa simta senzatia de foame mai intens si, in plus, le provoaca o stare de oboseala, ceea ce inseamna ca vor fi mai putin activi.

4. Medicamentele pentru tensiune arteriala ridicata

Medicamentele betablocante sunt folosite pentru a controla tensiunea arteriala ridicata, anxietatea si bataile neregulate ale inimii. Ele pot insa sa reduca si nivelul metabolismului, ceea ce implica si o scadere a numarului de calorii arse de catre organism.

De asemenea, ca si medicamentele pentru alergii, acestea ii pot face pe pacienti sa fie mai obositi si mai putin impulsionati catre miscare fizica.

5. Antidepresivele

Unele dintre cele mai comune medicamente cu efect antidepresiv, Prozac si Seroxat, influenteaza si apetitul, determinandu-te sa mananci mai mult.

Un studiu realizat pe pacienti din Marea Britanie a demonstrat ca, dupa sase luni, aproape un sfert dintre cei care luau aceste pastile au castigat in greutate cu pana la 10%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#medicamente ingrasat, #medicamente acumulat kilograme extra , #ingrasare