Micul dejun - ce se intampla cand sarim peste el

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 20:57
4377 citiri
Micul dejun - ce se intampla cand sarim peste el

A nu lua masa de dimineata inseamna un apetit sporit pe parcursul zilei pentru alimentele dulci si grase. Specialistii preocupati de acest lucru doresc sa afle care sunt reactiile din organismul nostru care duc la aceasta tendinta.

Pentru unii este inca greu de acceptat de ce atunci cand renuntam la micul dejun, in loc sa ni se subtieze talia, se acumuleaza kilogramele in plus. Acest lucru a devenit deja un cliseu, insa multi specialisti se lupta sa inteleaga care sunt motivele, potrivit BBC.

Recent, un grup de oameni de stiinta de la Imperial College din Londra a incercat sa descopere cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM) ce se intampla in creierul nostru atunci cand sarim peste masa de dimineata si de ce se preferam anumite alimente dupa aceea.

21 de persoane, cu greutate normala, au fost urmarite prin IRM, intr-o zi in care au sarit peste micul dejun, apoi, in alta zi, la o ora si jumatate dupa ce mancasera un mic dejun consistent, echivalentul a 730 de calorii.

Participantilor li s-au aratat fotografii cu diferite alimente, iar atunci cand s-a renuntat la masa de dimineata, s-a observat un apetit excesiv pentru alimente grase si dulci, spre deosebire de situatia in care se servise micul dejun. Alimentele sarace in calorii au suscitat un interes scazut.

Cercetatorii au observat ca o parte a creierului implicata in luarea deciziilor - cortexul orbitofrontal - devine mai activa pe "stomacul gol", directionand participantii catre alegerea alimentelor bogate in calorii.

Studiul a aratat ca persoanele care renunta la micul dejun au tendinta de a consuma mai multe calorii pe parcursul zilei, ceea ce influenteaza in mod nedorit silueta.

"Micul dejun tine in frau pofta excesiva de mancare pe parcursul zilei", au precizat coordonatorii studiului, recomandand sa nu se renunte la masa de dimineata.

Concluzia este ca pentru sanatate si pentru tinerea sub control a greutatii trebuie sa ne facem timp pentru micul dejun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#mic dejun importanta, #riscuri renuntare mic dejun, #sarit mic dejun ingrasare, #sarit mic dejun probleme , #ingrasare