Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cinci mituri despre mahmureala

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 07:02
3762 citiri
Cinci mituri despre mahmureala
Ayushveda

De-a lungul timpului au aparut foarte multe informatii despre cum ar putea fi combatuta senzatia de mahmureala, unele verificate chiar stiintific, altele doar observate cu ochiul liber. Numai ca printre ele s-au strecurat si destule sfaturi care nu au legatura cu realitatea sau foarte putin.

Potrivit medicaldaily.com, iata cinci mituri frecvente despre mahmureala.

1. Gradul de obisnuinta al organismului cu alcoolul conteaza

Instalarea mahmurelii depinde in mare masura de masa corporala si mai putin de cat esti de obisnuit cu alcoolul. Cel mai mult ajuta sa bei cate un pahar cu apa sau suc dupa fiecare portie de alcool.

2. Vinul rosu face mai putin rau

Acesta contine substante ce pot declansa dureri de cap, desi se spune ca se numara printre bauturile care nu prea au legatura cu mahmureala. Acelasi lucru este valabil si pentru whisky, singurele alegeri mai blande pentru organism fiind bauturi ca vodca, ginul si berea.

3. Ordinea bauturilor nu conteaza

Aici e adevarat intr-o anumita masura ca ordinea nu are importanta in multe dintre situatiile de amestecuri, insa in altele are o influenta semnificativa. Spre exemplu, daca bei un cocktail Cosmopolitan, ale carui ingrediente principale sunt vodca si triplul sec, inainte de o bere, nu iti va face foarte rau. In schimb, daca bei bere inainte de acest cocktail te vei alege sigur cu o mahmureala a doua zi.

4. Sa mananci paste dupa ce bei ajuta

Acesta este un mit suta la suta. Singurul lucru care conteaza in ce priveste hrana este sa mananci ceva inainte sa te apuci sa bei pentru ca stomacul sa fie plin si, astfel, trecerea alcoolului in sange sa fie incetinita.

5. Analgezicele ajuta

Daca cumva acestea au vreun efect ele trebuie luate dimineata, nu dupa petrecere, asa cum fac multi barbati. Important este insa sa eviti medicamentele care contin acetaminofen deoarece pot avea efecte adverse in aceasta situatie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mituri mahmureala, #mituri stare rau dupa alcool , #ingrijire corp