Combate transpiratia in mod natural

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 23:43
12427 citiri
Combate transpiratia in mod natural

Transpiratia poate fi combatura usor prin metode naturale: folosirea bicarbonatului de sodiu, epilarea, evitarea bauturilor reci alcoolizate si a mancarurilor condimentate si purtarea de incaltaminte din piele naturala. Iata cate trucuri eficace si fara riscuri!

Te poti baza pe bicarbonatul de sodiu impotriva transpiratiei

Bicarbonatul de sodiu are actiune antifungica, deci impiedica dezvoltarea bacteriilor si limiteaza propagarea mirosurilor. Pudreaza din cand in cand incaltamintea cu bicarbonat si fa bai de picioare (1-2 linguri bicarbonat la 1 linghean cu apa). Il poti aplica si direct la subrat, ca pe talc, te sfatuieste Sante Planet.

Evita sa bei bauturi reci

Contrar parerii populare, bauturile reci consumate atunci cand afara e cald nu sunt benefice, ci chiar deshidrateaza si incalzesc corpul. Invers, atunci cand bautura este foarte calda, corpul incearca sa compenseze prin racire. Asadar, consuma bauturi la temperatura ambianta si ceaiuri caldute pentru a evita sa transpiri.

Cum pot scapa barbatii de transpiratia in exces

Atentie la alcool si la mancarurile condimentate

Alcoolul, ceaiul, cafeaua si alte bauturi care contin cafeina maresc temperatura corporala si favorizeaza transpiratia. Acelasi efect il are si consumul de macaruri condimentate. Cat despre ceapa si usturoi, acestea ii dau un miros si mai urat transpiratiei. Alimentele bogate in zinc, cum sunt scoicile, ficatul de vita sau de porc accentueaza mirosurile.

Epileaza-te

Nu da vina pe transpiratie: aceasta este o reactie naturala, necesara pentru mentinerea temperaturii constante a organismului, indiferent de gradele de afara. De altfel, transpiratia secretata de glandele sudoripare este compusa din apa si sare, si deci fara miros. Ceea ce genereaza mirosul sunt bacteriile de pe piele, care se dezvolta in locurile calde si umede (subrat, picioare), dar si mai bine in zonele cu pilozitati.

De aceea, epilarea este o metoda excelenta pentru a evita mirosurile si transpiratia. Firele de par sunt adevarate cuiburi de bacterii, caci ele retin umiditatea.

Transpiratia excesiva, calmata cu laser

Incaltaminte din piele in culori deschise

Hainele din materiale sintetice nu lasa pielea sa respire. Opteaza deci pentru haine lejere si ample, din materiale naturale (bumbac, in), ce permit ventilatia si ajuta la reglarea temperaturii corporale. De asemenea, opteaza pentru culori deschise, care nu capteaza infrarosiile solare.

Deodorant sau antiperspirant?

Deodorantele au rol odorizant si mascheaza mirosurile, insa nu actioneaza in niciun fel impotriva transpiratiei.

Cauzele ascunse ale transpiratiilor nocturne

Antiperspirantele actioneaza impotriva producerii transpiratiei si inchid porii. Ele sunt mai eficace decat deodorantele, dar pot fi iritante din cauza prezentei sarurilor de aluminiu.

Bianca Geambasu

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#trucuri transpiratie, #combatere transpiratie, #bicarbonat transpiratie , #ingrijire corp