Cu ce probleme te poti confrunta vara si cum pot fi ele prevenite

Duminica, 21 August 2011, ora 08:00
2302 citiri
Cu ce probleme te poti confrunta vara si cum pot fi ele prevenite

Vara este mai cald, radiatiile solare sunt mai puternice si umbli cu haine mai subtiri si care acopera destul de putin din trup, asa ca organismul este mai expus la eventualele pericole din mediul inconjurator.

Cum obisnuiesti sa fii foarte grijulie cu tot ceea ce folosesti, iti este teama de anumite produse sau intamplari neasteptate. Iata ce trebuie sa stii, potrivit Self Magazine, pentru a trece peste vara fara incidente neplacute:

Ochelarii de soare. Este posibil sa fi auzit si tu ca ochelarii de soare iti pot face rau, daunand ochilor din cauza ca forteaza pupilele sa se dilate prea mult. Acest lucru nu se intampla daca ai grija sa cumperi o pereche care sa blocheze atat radiatiile UVA, cat si UVB, nu doar sa contina o sticla colorata pe post de lentila.

Avand grija la acest detaliu, ochelarii de soare vor fi un obiect extrem de benefic, protejandu-te de lumina prea puternica ce iti poate afecta vederea. In plus, nu vei mai sta cu ochii micsorati, astfel incat vei evita formarea ridurilor fine de la coltul ochilor.

Intepaturi si alte rani minore. Daca te-ai zgariat la picior, dar nu te doare si nu vezi vreo schimbare ciudata la nivelul pielii, nu inseamna ca ai scapat de grija tetanosului. Curata-te cat mai bine si dezinfecteaza zona, oricat de neimportant ar parea.

Daca obiectul in care te-ai zgariat era ruginit sau foarte murdar, bacteriile pot intra in sange si afecta sistemul nervos in 48 de ore, cauzand paralizie si alte probleme grave de sanatate, chiar si moartea.

Foloseste apa cu sapun, spirt medicinal sau creme antibacteriene.

Caldura face cele mai multe probleme vara, ducand la stari de ameteala, lesin, dar si la infarct. Unii oameni pur si simplu nu pot suporta temperaturile ridicate si le apar iritatii pe piele sau dureri de cap. Asta se intampla din cauza ca sangele cald este trimis inspre piele si nu mai ajunge suficient la creier.

Deshidratarea contribuie si ea la aparitia iritatiilor, asa ca bea cat de multa apa poti. In plus, infarctul este una dintre cele mai des intalnite probleme vara, asa ca evita sa stai afara in orele de risc maxim. Chiar daca nu patesti ceva grav, poti resimti stari de ameteala, greata, dificultati de respiratie si confuzie.

Gratarul este una dintre preocuparile preferate ale oamenilor pe perioada verii, dar nimeni nu se gandeste la elementele cancerigene care iti intra in organism odata cu mancarea. Evita gatirea prea intensa a carnii de vita, pasare sau porc si, cel mai bine, elimina mancarea grasa, caci aceasta provoaca cel mai mult fum, de unde apar si problemele.

Despre vegetale nu trebuie sa iti faci atatea griji, caci ele nu sunt periculoase gatite la gratar, necontinand chimicale nocive. Chiar este mai indicat sa le prepari asa decat sa le tii ore intregi la cuptor sau sa le prajesti, caci isi mentin substantele nutritive.

Lipsa ciclului menstrual. Daca iti desfasori activitatea intr-un mediu foarte cald, fara aer conditionat, poti fi foarte stresata vara, fapt ce duce la intarzierea ciclului menstrual. Orice suparare sau disconfort prelungit poate duce la dereglari hormonale.

Totusi, daca observi aceasta problema este bine sa te adresezi unui medic pentru a vedea clar care este problema, caci poate fi vorba si despre vreo boala ascunsa sau chiar sarcina.

Insectele. Acestea pot transmite o multime de boli, asa ca pe buna dreptate fugi de ele. Insa si produsele menite sa te apere de micile vietuitoare pot fi periculoase, caci pot contine diverse chimicale nocive. Totusi, cei avizati spun ca acestea sunt cat se poate de sigure, trecand prin multe teste inainte sa fie lansate pe piata.

In plus, pentru a te proteja corect, este important sa iti cunosti adversarul. Tantarii traiesc in general in locuri umede, caci se deshidrateaza repede si mor. Asa ca, cel mai probabil, ii vei simti langa ape statatoare. Poarta pantaloni si bluze lungi, in culori deschise, si muta-te de la umbra intr-un loc mai insorit daca vezi ca tantarii nu-ti dau pace.

Chimicalele din apa de la piscina. Riscul de infectare este foarte mic in piscinele bine intretinute. Daca apa este limpede, astfel incat sa poti vedea fundul bazinului, inseamna ca este bine purificata.

Unii specialisti spun ca clorul poate deveni cancerigen in combinatie cu unele creme de corp, de aceea este bine sa faci dus inainte si dupa ce inoti in piscina.

Mai debraga trebuie sa ai grija la orele in care te expui la soare decat la apa, caci soarele are cel mai mare efect cancerigen asupra pielii. Evita intervalul orar 11.00 - 16.00 si vei fi in siguranta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pericole vara, #pericole sanatate vara, #probleme vara, #soare nociv, #gratar cancerigen , #ingrijire corp