Lucruri pe care le faci zilnic gresit

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 12:11
12294 citiri
Lucruri pe care le faci zilnic gresit

Faptul ca faci zilnic anumite activitati, ca acestea au intrat in rutina, nu inseamna ca le faci intotdeauna si bine. Cei mai multi oameni procedeaza gresit chiar si in privinta celor mai simple activitati - mai toti respiram gresit sau ne periem incorect dintii.

Cracked a explicat in ce constau aceste greseli si cum sa le indrepti.

1. Dusul

Cei care fac dus zilnic cu apa fierbinte, mult sapun si un burete abraziv pot fi mai expusi bolilor deoarece prin acest mod de a se spala indeparteaza un strat protector al pielii.

Dusul nu omoara bacteriile si alte microorganisme, ci doar le muta dintr-un loc in altul (o colonie de bacterii de pe peretele de la dus poate ajunge pe piciorul tau sau una de pe picior poate ajunge pe mana). Din acest motiv, chirurgii din unele spitale nu au voie sa faca dus chiar inainte de a opera.

Sapunurile antibacteriene pot ucide microorganismele, e drept, dar, in general, medicii recomanda ca acestea sa nu fie folosite zilnic.

De asemenea, evita apa fierbinte atunci cand faci dus si foloseste apa calda sau chiar mai rece, cat suporti. Utilizeaza un sapun bland si da-ti cu o crema hidratanta pe corp dupa ce te speli. Poti lasa si cate o zi sa treaca fara sa faci dus, ci doar sa te speli partial, pentru ca stratul de protectie al pielii sa aiba timp sa se refaca.

2. Respiratul

Daca atunci cand inspiri iti maresti cutia toracica, atunci respiri gresit. Desigur, pare firesc ca aceasta zona sa fie cea folosita predominant, avand in vedere ca plamanii sunt acolo. Insa, muschiul pe care ar trebui sa-l folosesti atunci cand respiri - diafragma - este sub plamani si aproape de abdomen.

Atunci cand stau in pozitie verticala, cei mai multi oameni respira folosind pieptul, dar aceasta modalitate este una superficiala, care antreneaza doar partea de sus a plamanilor. Iar, ca urmare, organismul primeste mai putin oxigen si respiratia e mai rapida, accelerata.

In plus, acest tip de a respira poate tulbura echilibrul dintre oxigenul si bioxidul de carbon aflate in sange, ducand la dureri de cap, oboseala, anxietate si chiar atacuri de panica.

Bebelusii, insa, folosesc respiratia abdominala, care intareste si foloseste pe deplin diafragma, aceasta modalitate de a respira fiind si cea corecta, pe care ar trebui sa o foloseasca oricine. Vestea buna e ca poate fi "reinvata" cu putin exercitiu.

Pentru a exersa, incearca sa iti maresti abdomenul atunci cand inspiri, tinand pieptul relativ nemiscat. Apoi incordeaza-ti muschii abdominali pentru a expira. Aceasta tehnica nu doar ca va oferi organismului mai mult oxigen, dar va si intari diafragma.

3. Dormitul

Aici problema este de fapt perceptia. Mai exact, multe persoane se trezesc in timpul noptii si adorm dupa circa o ora din nou. Iar, potrivit unor experti, aceasta nu este o problema, ci reactia celor carora li se intampla acest lucru - agitatia pe care o simt in timpul acelei ore de nesomn, care uneori are efecte negative a doua zi.

Inainte ca lumina artificiala sa fie inventata, persoanele din zone in care era intuneric pe o perioada mai mare de opt ore din zi dormeau de regula in acest fel intrerupt - 3-5 ore de somn, stare de veghe circa o ora si iarasi 3-5 ore de somn. Aceasta ora era folosita pentru a gandi in liniste sau pentru alte lucruri, cei in cauza nefacandu-si griji legate de insomnie.

Lumina artificiala a facut insa ca perioada de somn sa fie amanata cat mai tarziu in noapte, astfel ca acel somn segmentat s-a comprimat in circa 8 ore de somn continuu. Dar, cu toate acestea, unii oameni sunt in continuare sensibili la acel ciclu natural de somn, mai ales in timpul lunilor de iarna.

Conform mai multor specialisti, daca stai linistit in pat asteptand sa adormi din nou, fara sa te agiti intrebandu-te de ce ti se intampla sa te trezesti, crezand ca asta e anormal, nu vei simti efecte negative a doua zi.

4. Statul pe scaun

Numeroase studii au aratat pana acum ca perioadele lungi de stat jos cresc riscul de diabet, boli de inima si chiar cancer, indiferent cat de mult ai antrena corpul din punct de vedere fizic atunci cand nu stai. In plus, insa, scaunul cu spatar face rau coloanei, potrivit unor cercetatori.

Pana in secolul XIX, scaunele cu spatar erau destinate in special oamenilor importanti din societate (adica unui numar mic), iar cei mai multi stateau pe scaune fara spatar sau pe banci. Gresit insa la scaunul cu spatar este urmatorul lucru: cand o persoana sta pe un astfel de scaun ce ofera suport, muschii abdominali se relaxeaza, iar toata greutatea partii superioare a torsului este preluata de coloana, punandu-se presiune mai multa pe discurile vertebrale, ceea ce poate duce la dureri in zona spatelui.

In schimb, atunci cand o persoana sta pe un scaun fara spatar, muschii abdominali sunt activi, sunt mai incordati, ajutand coloana sa suporte greutatea trunchiului. Cel mai indicat este sa nu te sprijini de spatarul scaunului, daca ai unul, sau chiar sa folosesti o minge de birou, pe care sa stai, care antreneaza mai multi muschi pentru a ajuta corpul sa-si mentina echilibrul pe ea.

5. Periatul dintilor

Aproape orice copil invata de mic ca trebuie sa se spele dupa fiecare masa, macar de doua ori pe zi. Mai multi dentisti au descoperit insa in ultimul timp ca, mai ales la cei care au varste cuprinse intre 5 si 10 ani, nu este indicat periatul dintilor dupa fiecare masa. Motivul este faptul ca aciditatea din mancaruri si bauturi face ca smaltul sa devina vulnerabil, iar periajul facut imediat dupa o masa cu alimente acide il deterioreaza, lasand dintii mai expusi riscului de cariere.

Este in continuare bine sa te speli pe dinti de doua ori pe zi, dar nu imediat dupa masa. In plus, unele studii au aratat ca folosirea frecventa a atei dentare este nu doar importanta, ci chiar mai importanta decat periajul, indepartand bacteriile care se adapostesc in spatiile dintre dinti (unde peria deseori nu ajunge), fara sa deterioreze smaltul dintilor.

De asemenea, este bine sa folosesti o perie mai moale, nu una foarte aspra, si sa te axezi si pe gingii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#periat corect dinti, #respiratie diafragma, #scaun spatar sanatate, #minge birou scaun , #ingrijire corp