Mainile, oglinda varstei? Cum le ingrijim?

Joi, 03 Iunie 2010, ora 21:44
5274 citiri
Mainile, oglinda varstei? Cum le ingrijim?

Ingrijirea mainilor a inceput sa devina un subiect foarte popular printre femeile trecute de "prima tinerete". In timp ce pentru ingrijirea fetei exista proceduri ca lifting-ul sau botoxul, in cazul mainilor problema este mai complicata.

Aceasta este probabil si explicatia pentru care tot mai multe vedete au maini care nu se "potrivesc" cu fata, potrivit Times Online .

Ele sunt femei cu fete si corpuri perfecte, dar cu maini "scheletice", "osoase" sau chiar ca niste "ghiare". Astfel de epitete dure le-au fost atribute unor vedere ca Sarah Jessica Parker, Madonna, Teri Hatcher, Angelina Jolie sau Cameron Diaz.

Pentru multe celebritati, mainile sunt acum o expresie a varstei reale. Desi fetele vedetelor par sa scape semnelor timpului cu ajutorul tratamentelor cosmetice si chirurgicale, mainile lor tradeaza inevitabil trecerea timpului.

Aici ar trebui sa intervina "liftingul" mainilor, sau "rejuvenarea mainilor". Mainile au fost insa intotdeauna "ultima frontiera" in materie de interventii chirurgicale anti-imbatranire.

Un lift facial se face prin tragerea pielii si ascunderea cicatricii sub par. Acest lucru este imposibil in cazul mainii, care nu ar mai putea fi folosita dupa o astfel de interventie.

Dificultatea interventiilor chirurgicale asupra mainilor au sporit fenomenul modern al femeilor cu fata tanara si maini batrane.

Nici botoxul nu reprezinta o solutie pentru maini, pentru ca nu este vorba de riduri. Problema cu mainile este diferita. Mainile incep sa arate inestetic din cauza scaderii in greutate.

Bebelusii se nasc cu maini atat de grasute incat aproape ca nu le vezi incheieturile. Dar cand imbatranesti, pielea se subtiaza si pierzi din volumul de dedesubt. Incep sa se vada venele si locurile pe unde trec tendoanele.

Slabitul, expunerea la soare sau mersul la sala de sport nu te vor ajuta la acest capitol. Cosmeticele, fondul de ten sau bijuteriile din abundenta nu pacalesc nici ele pe nimeni, mainile tot "batrane" vor arata.

Ce se poate face?

Noile tratamente in domeniu se concentreaza pe "ingrasarea" mainii. Acest lucru se obtine prin injectarea grasimii luata din alta parte a corpului, de exemplu de pe coapse, sau prin "mesoterapie", injectarea unor "umpluturi" artificiale. O astfel de terapie costa aproximativ 350 de euro si trebuie repetata in fiecare de an.

Pentru cele care au un buget mai restrans, exista si metode mai ieftine de intretinere a mainilor, dar care se refera mai mult la prevenirea imbatranirii decat la tratarea ei:

- Foloseste un exfolinat in mod regulat pentru a indeparta pielea ingrosata;

- Hidrateaza-ti mainile cel putin o data pe zi, dar preferabil de fiecare data dupa ce te speli pe maini;

- Aplica un ulei hidratant (daca nu ai, uleiul de masline functioneaza foarte bine) si pune-ti manusi inainte sa te culci, pentru a pastra hidratarea;

- Nu tine cure de slabire prea drastice;

- Foloseste o crema de maini cu factor de protectie solara (cel putin 15 FPS).

Alexandra Ilie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#sfaturi ingrjire maini, #maini frumoase , #ingrijire corp