Reguli de aur pentru ca parul tau sa fie superb

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 07:01
28451 citiri
Reguli de aur pentru ca parul tau sa fie superb

Este clasic sa auzi vorbindu-se despre privirea irezistibila, culoarea fascinanta a ochilor, de tenul atragator, corpul ispititor, vorba mladioasa sau buzele tulburatoare ale fiintei dragi. Nu toate doamnele stiu, insa, ca sarmul parului tulbura sentimentele barbatilor in egala masura sau poate chiar mai mult.

Specialistii cunosc numerose exemple, saloanele de coafura au stabilit un adevarat cod al parului frumos, iar naturistii si fabricatii de produse sofisticate au ajuns sa-si faca o concurenta acerba.

Avantajul naturistilor este ca procedeele lor sunt verificate de secole. Ale fabricantilor, cel mult de decenii. De multe ori, mijloacele simple si necostisitoare sunt cele mai eficiente.

Sfaturi ca sa va protejati podoaba capilara

1. Nu legati niciodata parul strans cu elastic. Elasticul degradeaza si rupe firul.

2. Daca va spalati pe cap de doua ori pe zi, nu folositi decat o singura data samponul. A doua oara, este suficienta apa calda. Excesul de sampon degradeaza stralucirea buclelor.

3. Nu folositi un pieptene strain, nici daca este al surorii dvs. Parul doreste exclusivitate in materie de igiena.

4. Dupa nastere, chiar doctorul va recomanda scurtarea parului. Influentele hormonale degradeaza iremediabil parul tinereleor mamici.

5. Chiar daca n-ati nascut, varfurile parului tot trebuie taiate, periodic. Parul este ca gazonul: tunsoarea ii prinde bine.

6. Soarele, vantul si apa marii - fara masuri de protecie - vor degrada iremediabil calitatea matasoasa a podoabei capilare. Priviti sotiile fermierilor: parul lor va va convinge.

Sfaturi pentru plaja, baia in mare si nu numai

- Imediat dupa baia in mare, faceti un dus cu apa dulce, folosind un sapun special, pe baza de sulf sau glicerina, care va contracara efectele apelor sarate.

- Dupa baia in mare, se recomanda legarea parului spalat in "coada de cal". Facute manunchi, firele se protejeaza unele pe altele.

- Se recomanda ca, la sfarsitul zilei, parul sa fie clatit cu o apa in care ati introdus o lingura de bicarbonat de sodiu. Acesta va elimina rezidurile microflorei si microfaunei marine, care incearca sa se cuibareasca in par.

- Un sfat numai pentru blonde: clatitul cu zeama de lamaie diluata invioreaza culoarea parului. Atentie, nu acelasi lucru este valabil la brunete!

- Uscatorul de par, desi actioneaza rapid, nu este prietenul parului frumos. Folosirea exagerata a acestuia poate distruge firele delicate. In orice caz, ele vor pierde din stralucire si chiar se vor distruge. Acest instrument este facut sa fie folosit numai la nevoie.

- Nu ezitati sa folositi in casa bascuri, basmale, saluri. Un par protejat ramane totodeauna mai frumos, mai stralucitor, mai atragator.

Alte sfaturi

- Sampon pentru par uscat sau gras? Se recomanda sampon pentru par uscat pentru varful firului si cel pentru par gras pentru radacina lui, care trebuie hranita. Folosirea alternativa satisface ambele cerinte.

- Apa rece face minuni. Dupa ce v-ati spalat cu apa calda, un dus la cap, scurt, cu apa rece, va inviora parul, ii va da stralucire si flexibilitate. Veti fi cu adevarat atragatoare.

- Nu ezitati sa folositi masca cu destinatie capilara. Este simplu de realizat: aplicati pe par albus de ou batut si asteptati se se usuce bine. Dupa o spalare scurta, efectul va concura cu cele mai sofisticate marci de sampoane.

- Cea mai incomoda dintre toate, dar si cea mai de efect, este ungerea capului cu gaz lampat (atentie, este inflamabil). Se leaga parul cu o basma, iar, dupa cateva ore, se spala, atat cat sa nu se simta mirosul de gaz. Se stropeste cu un deodorant specific. Metoda este cunoscuta de sute de ani.

- Practica de mai sus este excelenta si impotriva caderii parului sau formarii matretii.

- Pentru blonde, se mai recomanda spalarea cu ceai de musetel, iar pentru brunete cu fiertura din frunze de nuc. Pe langa revitalizare, culoarea capata stralucire.

Incercati si va veti convinge de succesele pe care un par perfect il va da persoanei dumneavoastra nu numai in societate, dar si alaturi de cel caruia vreti sa-i fiti draga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sfaturi par sanatos, #par frumos, #par matasos, #secrete par sanatos, #retete frumsuete par, #leacuri babesti par, #masti par, #ingrijire par , #ingrijire corp