Slapii amelioreaza durerile de genunchi

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 08:53
2935 citiri
Slapii amelioreaza durerile de genunchi

Daca ai dureri de genunchi e bine sa stii ca, spre deosebire de alte tipuri de incaltaminte, slapii ajuta la ameliorarea acestora.

Un grup de cercetatori din cadrul Rush University Medical Center, care a realizat un studiu publicat in Arthritis Care & Research, citat de thirdage.com, a analizat si comparat ce impact au diferite tipuri de incaltari asupra greutatii pe care o suporta articulatia genunchiului - un factor cheie in aparitia osteoartritei (o inflamatie care cuprinde atat articulatia cat si osul).

Alimentatia in cazul durerilor de genunchi

Astfel, s-a dovedit ca slapii, precum si unele modele de adidasi, ajuta ca greutatea corpului sa fie lasata mai mult pe calcai, si nu pe genunchi, asa cum se intampla cu alte incaltari, care au talpi mai putin flexibile sau tocuri.

Potrivit unuia dintre cercetatori, incaltamintea a fost dezvoltata pentru a oferi confort piciorului, in special partii de la glezna in jos, insa a primit mai putina atentie in ce priveste efectele ei asupra restului piciorului. Problema este ca incaltarile pe care le purtam au un rol foarte important in sarcina pe care o suporta genunchii, mai ales atunci cand pasim, deoarece o greutate pe genunchi mai mare decat una normala poate duce la dureri si osteoartrita.

Cu ajutorul a 31 de voluntari, specialistii au studiat impactul pe care il au diferite incaltari asupra genunchilor, descoperind ca greutatea lasata pe acestia era mai mare cu 15% la saboti spre exemplu, decat la slapi sau incaltari cu talpa plata. Cu acestea din urma, incarcatura era exact la fel ca si atunci cand subiectii mergeau cu piciorul gol.

3 alimente care combat durerea de genunchi

Totodata, alte doua tipuri de incaltari care duc la o presiune mai mare asupra genunchiului sunt cele care au tocuri inalte si cele rigide, care nu permit piciorului sa aiba o flexare fireasca atunci cand atinge solul.

Acelasi studiu a mai aratat ca eliberarea pe care o ofera slapii articulatiilor genunchilor, si implicit ameliorarea durerilor la cei care sufera de osteoartrita, este comparabila cu alte mijloace care au ca scop acest lucru.

Specialistii atrag insa atentia ca, din cauza acestor papuci, care nu au un sistem intarit de prindere pe picior, poti sa te impiedici si sa cazi mai usor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#slapi dureri genunchi, #remedii dureri genunchi , #ingrijire corp