Atentie la dieta cardiaca cu grepfrut

Joi, 04 August 2011, ora 22:01
7023 citiri
Atentie la dieta cardiaca cu grepfrut

Dieta cardiaca cu grepfrut este si apreciata, dar naste si foarte multe controverse, caci poate face bine organismului, dar, in anumite conditii, poate duce la moartea celui care o incearca. Fructul scade colesterolul, dar interactioneaza intr-un mod periculos cu medicatia oferita pacientilor cu aceste probleme.

Potrivit unui studiu de la Universitatea Ebraica, desfasurat pe 57 de femei si barbati cu nivele inalte de colesterol, care au fost rugati sa consume zilnic cate un grepfrut rosu sau alb, subiectii au avut nivele scazute de lipide dupa o perioada de timp.

Grepfrutul rosu s-a dovedit a fi mai bun, reducand foarte mult trigliceridele, care sunt o forma de colesterol specifica problemelor cardiace. Acesta contine licopen, un antioxidant foarte bun, dar si vitamina C.

Interactiuni cu medicamentele

Conform Live Strong, in combinatie cu medicamente cardiace, acest fruct se poate dovedi letal, din cauza ca inhiba enzima CYP3A4 , care ar trebui sa metabolizeze pastilele.

Astfel, este ca si cand ai lua o supradoza. Acest lucru duce la batai neregulate, creste presiunea arteriala, inima oboseste si poti face infarct. Asa ca trebuie sa alegi intre un tratament medicamentos sau unul cu grepfrut, daca nu vrei sa ai probleme.

Grepfrutul si anticonceptionalele

Nu doar medicamentele de inima sunt periculoase in combinatie cu greful, ci si anticonceptionalele, care pot provoca infarct, accident cerebral, cangrena si chisturi. Contraceptivele contin estrogen, a carei cantitate creste peste masura in combinate cu fructul.

Alte medicamente care interactioneaza cu greful sunt diazepamul, viagra, nicardipina, cordarone si multe altele. Pentru a fi sigur ca nu iti pui sanatatea in pericol, intreaba-ti medicul despre eventualele interactiuni, caci pe prospect, cel mai probabil, nu vei gasi trecute indicatii referitoare la ce fructe nu ai voie sa consumi.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#dieta cardiaca grepfrut, #dieta inima grepfrut, #grepfrut interactiuni medicamente, #grepfrut medicamente inim apericol, #grepfrut interactiune tratament , #inima