Care sunt simptomele unui infarct

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 07:01
42002 citiri
Care sunt simptomele unui infarct

Inima nu este poreclita si "ceas" din intamplare, fiind o masinarie incredibila, ce trebuie sa functioneze cu o precizie elvetiana.

Din pacate, ea se mai si imbolnaveste, iar atunci cand o persoana prezinta semnele unui infarct trebuie sa stie cum sa le descopere si sa reactioneze. Iata cateva simptome si ce ar putea insemna ele, conform LiveStrong.

Durere in piept asociata cu greata, voma si transpiratie

Acesta este simptomul clasic al unui atac de cord. Simptomele sunt foarte clare, dar variatiile pot fi subtile. Chiar daca ceea ce simti nu este foarte bine definit, cheama salvarea, caci situatia poate degenera periculos de repede.

Presiune in piept

Daca simti ca un elefant tocmai s-a asezat pe tine, nu risca, mai ales daca aceasta senzatie dureaza mai mult de 20 de minute. Chiar daca problema trece fara sa fie nevoie de asistenta medicala, un control ulterior pentru a verifica starea generala de sanatate nu strica.

Durere in partea superioara a spatelui

Poate ca este un muschi intins, dar poate sa fie si o ruptura de aorta sau un anevrism. Daca durerea apare dupa antrenament fizic, probabil este cauzata de un muschi. Daca apare din senin, fara vreun efort prealabil sau vreo miscare brusca, este posibil sa fie o prolema cu inima.

Furnicaturi in mana

Acesta este si el un simptom clasic al atacului de cord, furnicaturile aparand si in zona gatului, a dintilor, intregului maxilar, si a stomacului. Si coastele de sub piept pot sa prezinte dureri.

Oboseala foarte mare in timp ce iti faci treburile zilnice

Daca deodata te simti slabit in timp ce faci curat prin casa, s-ar putea sa fie mai mult decat obisnuita "lene" care te apuca in mijlocul unor asemenea activitati. Mai ales daca oboseala este asociata si cu o presiune in piept, este cazul sa iti faci griji. Un alt simptom este greutatea de a respira sau nevoia de a o face foarte rapid.

Indigestie

Indigestia ii face pe multi oameni sa nu isi dea seama ca ii paste un infarct, caci nu asociaza niciodata acest simptom cu atacul de cord. Oricat de incredibil ar parea, indigestia este un semn de boala coronariana.

Aceasta vine la pachet cu o senzatie de "prea plin", desi nu ai mancat prea mult, arsuri in piept si senzatie de inecare.

Umflaturi

Edemul apare atunci cand inima nu pompeaza sange asa cum ar trebui. Daca te simti slabit si ti se umfla gleznele deodata, iti este greu sa iti gasesti locul in pat noaptea si ai si alte zone ale corpului umflate, este posibil sa ai probleme cu inima.

Batai neregulate ale inimii

Orice persoana are palpitatii din cand in cand, atunci cand este stresata sau a baut prea multa cafea, dar daca aceste episoade sunt frecvente, apar pe neasteptate si insotite de ameteala si stare de lesin, este bine sa iti faci un control specializat la inima.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#infarct simptome, #infarct semne, #atac cord simptome, #atac cord semne, #semnale infarct, #semnale problema inima , #inima