Cum reduci riscul afectiunilor cardiovasculare?

Advertorial
Luni, 26 Martie 2018, ora 16:58
10853 citiri
Cum reduci riscul afectiunilor cardiovasculare?

Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania si implica afectarea vaselor de sange si, implicit a inimii.

Principalele cauze care duc la aparitia afectiunilor cardiovasculare sunt colesterolul marit, hipertensiunea arteriala, nivelul mare de trigliceride si hiperglicemia, iar acestea se afla in stransa legatura cu alimentatia si stilul de viata adoptat.

Cu toate ca bolile cardiovasculare sunt favorizate de inaintarea in varsta, aceasta nu este o conditie obligatorie, tot mai mult tineri fiind astfel afectati.

Recomandari si mentinerea functiilor normale

Pentru a mentine sanatatea inimii cel mai important aspect este legat de dieta. Aceasta trebuie sa fie bazata pe fructe, legume, cereale integrale, peste si fructe de mare, lactate degresate si carne slaba. Aportul din exterior de acizi grasi Omega-3 din ulei de peste este, de asemenea, esential pentru buna functionare a inimii.

Conform studiilor, uleiul de peste reducere dramatic colestrolul si contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Recomandarea noastra este uleiul de krill Korill care este obtinut dintr-o specie de crustacee ce traieste in Oceanul Antarctic, recunoscut pentru apele sale curate si pure.

In plus uleiul de krill Korill contine cel mai puternic antioxidant marin cunoscut, numit astaxantin, fapt ce il face de 40 de ori mai eficient decat Omega 3 clasic.

Pe de alta parte, pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, se recomanda minim 30 de minute de activitate fizica pe zi si combaterea obezitatii, o conditie asociata cu bolile de inima.

Sfaturi pe termen lung pentru sanatatea inimii

Pe termen lung, pentru sustinerea sanatatii cardiovasculare, se recomanda renuntarea la fumat, consumul moderat de alcool si sare, reducerea stresului, combaterea sedentarisului si mentinerea unei greutati corporale normale.

Strict legat de dieta, se recomanda introducerea in meniu a pestelui, a fibrelor si renuntarea definitiva la prajeli, la alimentele grase, bogate in lipide, la produsele semipreparate si mezeluri, la produsele de tip fast-food si patiserie si la consumul excesiv de dulciuri, chipsuri si bauturi din comert.

Un sfat pe termen lung important in modificarea regimului alimentar este introducere in meniul zilnic a cate un fruct nou pe zi, pana va deveni o obisnuinta consumul acestora, de minim 5 ori pe zi.

Pe de alta parte, pentru limitarea nivelului de stres, apelati la tehnici de relaxare si masaj, la meditatie si la yoga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#ulei krill omega3, #supliment alimentar boli cardiovasculare , #inima