Infarctul, mai periculos iarna - Ce spune medicul

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 19:02
4080 citiri
Infarctul, mai periculos iarna - Ce spune medicul

Iarna este un anotimp propice pentru infarct, asa ca, daca stii ca ai probleme cu inima, mai bine pui deoparte lopata si lasi zapada sa se topeasca de la sine.

In timpul lunilor de iarna, se produce o schimbare hormonala in corp, din cauza ca orele in care esti expus la lumina naturala a soarelui se imputineaza considerabil. Cortizolul creste si astfel apare un risc mai mare de boli cardiovasculare, dupa cum explica dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com.

Temperaturile scazute fac arterele sa se micsoreze, restrictionand fluxul sanguin si reducand oxigenul care ajunge la inima, ceea ce inseamna primul pas catre un atac de cord. In plus, atunci cand este frig afara, inima este mai solicitata, pentru ca organismul cere mai multa energie din partea ei pentru a incalzi toate organele.

In principal orele diminetii reprezinta risc marit de infarct, asta din cauza ca atunci presiunea sanguina este mai ridicata. Oamenii se grabesc iarna sa faca multa treaba la primele ore ale zilei, pentru ca stiu ca se intuneca mai repede. Astfel, fara sa isi dea seama, isi pot extenua corpul.

In plus, faptul ca multi oameni racesc sau au gripa in anotimpul rece isi aduce si el contributia la periclitarea sanatatii. Sistemul imunitar este slabit, nivelul cortizolului creste chiar mai mult si inima este fragila.

Daca nu ai incotro, insa, si trebuie sa faci munca fizica pe afara, sub nicio forma atunci cand intri in casa sa nu consumi alcool sau sa fumezi foarte mult, caci asta nu va face altceva decat sa impovareze inima.

In afara de asta, iarna mai este stresanta si din cauza facturilor marite, corpul poate sa fie slabit ca urmare a postului Craciunului, iar petrecerile din preajma Anului Nou nu sunt nici ele de bun augur pentru sanatate, mai ales daca se fac excese.

Nu trebuie sa uiti ca pentru a preveni bolile de inima trebuie sa ai un stil de viata cat mai sanatos cu putinta, care sa includa o alimentatie saraca in grasimi periculoase, sa faci miscare in mod regulat, de cel putin 4 ori pe saptamana cate 30 de minute, sa te abtii de la fumat si consum de alcool in exces si sa incerci sa reduci pe cat posibil nivelul de stres.

Si medicamentele pot sa ajute, cum ar fi cele pentru subtierea sangelui, astfel incat acesta sa circule mai usor prin artere, medicamente pentru micsorarea colesterolului si diverse altele. Important este sa nu le administrezi fara sfatul unui medic, acesta facandu-ti un consult amanuntit inainte sa iti prescrie un anumit tratament.

Dintre persoanele celebre care au suferit un infarct putem sa numim:

- Maica Teresa: este cunoscuta in intreaga lume pentru actiunile ei caritabile si pentru marinimia sa de nestavilit. Totusi, inima sa a incetat sa mai fuctioneze in urma unui infarct si Maica Teresa a murit la 87 de ani. Mai supravietuise altor doua asemenea episoade.

- Bill Clinton: fostul presedinte al Americii a fost spitalizat in februarie 2010 in urma unor dureri in piept, care s-au dovedit sa prevesteasca un infarct.

-Brittany Murphy: aceasta este dovada ca infarctul este la fel de periculos si pentru persoanele tinere. Aceasta a murit la 32 de ani, ajungand prea tarziu la spital.

- faimosul Larry King a avut si el parte de un infarct, dupa care a urmat o operatie de bypass multiplu in 1987. De atunci, insa, nu a mai avut probleme si a dus o viata normala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#infarct iarna, #infarct risc iarna, #infarct frig risc crescut, #infarct cauze , #inima