Migdale, nuci si castane, medicamente naturale pentru inima

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 21:02
5349 citiri
Migdale, nuci si castane, medicamente naturale pentru inima
Foto: Arhiva

Consumul constant de nuci, migdale si castane are un real efect protector asupra inimii si vaselor de sange, arata un nou studiu al cercetatorilor britanici.

British Journal of Nutrition, citat de whfoods.org a confirmat faptul ca fructele cu coaja lemnoasa au cel mai ridicat continut de antioxidanti, cu efecte benefice asupra muschiului cardiac si a vaselor de sange.

Nucile, migdalele si castanele au cel mai mare continut de antioxidanti. La toate acestea se adauga si alunele, desi nu fac parte din categoria fructelor cu coaja lemnoasa. Toate contin 20 de miligrame de antioxidanti, la fiecare 100 de grame.

Cantitatea mare de antioxidanti explica riscul scazut de a suferi de afectiuni cardiovasculare in cazul celor care le consuma constant. Rata mortalitatii, din cazuza afectiunilor cardiovasculare scade cu un procent care variaza de la 11% pana la 19% pentru cei care consuma aceste fructe uleioasede cel putin de patru ori pe saptamana.

Chiar mai impresionante au fost rezultatele unui studiu care s-a concentrat doar pe consumul de migdale si nuci. Studiul a dovedit ca cei care au consumat in principal migdale si nuci, de cel putin patru ori pe saptamana au redus cu 37% riscul bolilor coronariene comparativ cu cei care nu au mancat fructe cu coaja lemnoasa sau au facuta asta foarte rar.

Mai mult, fiecare portie suplimentara de nuci si migdale adaugata in dieta, in cursul unei saptamani a fost ascoiata cu o reducere a incidentei bolilor cardiovasculare cu 8,3% .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#boli inima, #boli cardiovasculare, #nuci migdale alune castane, #antioxidanti beneficii , #inima