Moduri simple de a-ti proteja inima

Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:12
6246 citiri
Moduri simple de a-ti proteja inima

Cabinetele medicilor sunt din ce in ce mai pline, asta insemnand ca ceva din stilul actual de viata nu e chiar cum ar trebui. Pentru a nu ajunge sa ingrosi si tu randul pacientilor, poti lua niste masuri de prevenire atat de simple incat te vei intreba de ce nu te-ai gandit pana acum la ele.

Iar daca, fara sa iti dai seama, deja le puneai in practica, atunci cu siguranta stii ca nu toate masurile de prevenire presupun eforturi. Totul se rezuma la a avea macar cateva obiceiuri sanatoase, care sa iti protejeze organismul. Iata ce poti face, conform Men's Health:

Fa-ti o friptura

Poate ca te gandesti ca asta ii poate dauna inimii, dar nu este adevarat. Carnea de vita contine seleniu, care intareste sistemul imunitar. In plus, jumatate din grasimile pe care le contine sunt dintre cele sanatoase, mononesaturate, care fac bine inimii.

Uita-te la un film de groaza

Fie ca te uiti la un film care te face sa iti creasca pulsul, esti indragostit sau citesti o carte care te tine in suspans, inima va fi bucuroasa sa primeasca toate aceste senzatii. E ca si cum i-ai da un "restart".

Inoata

Cercetatorii britanici spun ca doar 50 de calorii pierdute in activitati fizice intense, precum inotul sau cataratul pe un munte sau deal, micsoreaza cu 62 de procente riscul de instalare a bolilor de inima.

Invinge colesterolului cu grasimi

Un grup de cercetatori australieni a aratat ca nucile macadamia ajuta la scaderea colesterolului rau, mai ales daca ajung sa reprezinte 15% din caloriile din dieta. Ele reprezinta o sursa excelenta de grasimi mononesaturate.

Bea suc de merisor

Cercetatorii de la Universitatea Scranton au descoperit ca voluntarii care au consumat cate 3 pahare de suc de merisor pe zi timp de o luna aveau un nivel mai mare al colesterolului bun cu 10 procente fata de restul, astfel incat riscul aparitiei bolilor de inima scadea cu pana la 40 de procente.

Ai grija sa cumperi suc care sa contina minim 27% fruct, caci altfel il bei degeaba. In plus, vezi sa nu contina zahar.

Cumpara-ti un caine

Un patruped nu doar ca te va determina sa faci mai mult exercitiu fizic, ci te va scapa si de stres, ceea ce inseamna mai putin efort pentru inima si o viata mai lunga.

Ai grija la dintele in plus

Pana la 65% dintre oameni au cate o masea de minte prost aliniata, care nu va iesi la suprafata niciodata. Daca lasi dintele asa, s-ar putea sa se stranga bacterii in jurul sau si, in final, sa se infecteze. Cel mai bine este sa mergi la un dentist care sa ti-l extraga, daca oricum nu este functional.

Fa-ti prieteni la locul de munca

Cercetatorii de la Universitatea St. Johns au monitorizat 70 de politisti din New York si au descoperit ca aceia care aveau prieteni la locul de munca se bucurau de o presiune arteriala mai mica si de o inima mai sanatoasa decat singuraticii.

Mergi mai des la toaleta

Dupa ce au analizat 40 de oameni cu boli de inima, cercetatorii de la Universitatea din Taiwan spun ca stresul de a avea o vezica plina creste numarul batailor inimii cu 9 pe minut. Asta inseamna ca este afectata circulatia sangelui, ceea ce poate duce chiar si la un infarct. Asa ca ai face bine sa nu mai amani pauzele.

Spala-te corect pe dinti

Cand te speli pe dinti foloseste si apa de gura, astfel incat sa nu existe bacterii in cavitatea bucala. Acestea pot creste riscul de infarct cu 200-300%, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Buffalo.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#inima sanatate, #inima obiceiuri sanatoase, #inima sfaturi , #inima