Paducelul te scapa de stres

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 11:54
28110 citiri
Paducelul te scapa de stres

Paducelul, stiut la noi si sub denumirile de gherghinar si planta inimii pentru calitatile sale deosebite in tratarea afectiunilor cardiace, creste sub forma de arbust spinos, prin cranguri sau la marginea padurilor de foioase, a livezilor si pasunilor. Atat florile si frunzele, care pot fi culese acum, in aceasta perioada din zonele in care creste paducelul, cat si fructele au efecte terapeutice de exceptie.

Studiile recente au concluzionat ca paducelul scade tensiunea arteriala, dilata venele si intareste inima, de aceea se recomanda sub forma de infuzie, pulbere sau tinctura hipertensivilor, persoanelor care au palpitatii, cardiopatie ischemica, angina pectorala, ateroscleroza ori alte afectiuni cardiace. De asemenea, preparatele de paducel sunt recomandate si in anxietate, stress, emotivitate excesiva.

Daca suferi de insomnie, tot ce trebuie sa faci e sa bei zilnic cate una, doua cani de ceai de paducel.

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa fierbinte. Vasul acoperit se lasa 15 minute la infuzat, dupa care se strecoara. Se pot bea doua cani de ceai pe zi. Planta nu se fierbe. Infuzia de paducel inlatura migrena, echilibreaza tensiunea arteriala, trateaza si vindeca angina pectorala, combate insomnia.

Si copiii de varsta scolara pot bea cate o cana de ceai pe zi. Paducelul il ajuta pe copil sa se concentreze mai bine asupra a ceea ce are de invatat, face bine celor care sufera de panica si tristete, ii ajuta pe copiii neprietenosi si retrasi.

Pulberea se obtine din fructe bine uscate, macinate in rasnita electrica de cafea. Se macina atata pulbere cat se consuma in 14 zile deoarece dupa aceasta perioada, planta isi pierde principiile active. Pulberea se pastreaza la rece, in borcane bine inchise. La nevoie, se administreaza de doua ori pe zi cate o lingurita de pulbere.

Tinctura de paducel se prepara punand intr-un borcan flori si frunze de paducel, proaspat adunate si taiate marunt, acum este timpul, peste care se toarna alcool alimentar, tuica de casa sau vodca. Se lasa la macerat trei, patru saptamani, la loc luminos, scuturandu-se zilnic. Se strecoara si se toarna in sticle de culoare inchisa, care se pastreaza la rece, cel mai bine la frigider.

Tinctura combate palpitatiile si tahicardia si echilibreaza tensiunea. Se iau cate 30 de picaturi, diluate in ceai, de trei ori pe zi. Ca leac impotriva insomniei, seara, inainte de culcare, se recomanda 10, 15 picaturi de tinctura, diluate in ceai sau apa. Tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la data culegerii plantei.

Remediile pe baza de paducel pot fi utilizate si extern. Specialistii spun ca baile cu paducel intaresc inima, relaxeaza, calmeaza, imbunatatesc somnul. In doi litri de apa se fierb fructe si frunze de paducel. Dupa ce se strecoara, amestecul se varsa in cada, in apa de baie. Substantele naturale din compozitia paducelului patrund in piele si regleaza bataile inimii si circulatia sangelui.

Compresele cu decoct de paducel sunt eficiente in tratarea bataturilor. Decoctul se prepara din frunze si fructe de paducel fierte un sfert de ora la foc mic.

Sa avem sanatate!

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#paducelul afectiuni inima, #paducelul insomnie, #paducelul calmant , #inima